K1 i Boks

Tyson Fury bijesan je na Deontayja Wildera: ‘On je idiot i ogorčeni gubitnik‘

Deontay Wilder vs. Tyson Fury
 ROBYN BECK Afp
‘‘Gypsy King‘‘ okončao je trilogiju s ‘‘Bronze Bomberom‘‘ nokautom u jedanaestoj rundi meča

Teškaški klasik priuštili su nam Tyson Fury i Deontay Wilder u T-Mobile Areni u Las Vegasu. ''Gypsy King'' ponovno je došao do pobjede prekidom nokautiravši ''Bronze Bombera'' u 11. rundi borbe. Imao je i Wilder svojih trenutaka u meču, naročito u četvrtoj rundi kada je dvaput uzdrmao Furyja i slao ga na pod.

Iako je puno ''zle krvi'' bilo uoči meča između dvojice sjajnih teškaša, Fury je pokušao zakopati ratne sjekire nakon borbe. Međutim, razočarani Deontay Wilder nije bio raspoložen za zagrljaj i razgovor te je Fury naišao na svojevrsnu odbijenicu od strane američkog boksača.

"Prišao sam mu i rekao: 'Dobra borba čovječe, a on mi je rekao ne želim ti pokazati nikakvo poštovanje ili sportsko ponašanje'. Odgovorio sam: 'Nema problema'. Bio sam iznenađen. Ogorčen je gubitnik, idiot", rekao je Fury nakon pobjede.

image
Tyson Fury vs. Deontay Wilder
ROBYN BECK Afp

Tyson Fury pokušao se nositi u maniri pravog sportaša, no treba shvatiti i Wildera kojemu jako teško pada novi poraz prekidom.

"Ja sam sportaš, prišao sam mu da pokažem ljubav i poštovanje, ali on nije htio uzvratiti. Zato se molim za njega", dodao je Fury u izjavi za BT Sport.

Televizijske snimke potvrđuju Furyjeve navode te je ''Gypsy King'' uistinu prišao svome protivniku nakon meča. Međutim, Wilder ga je ignorirao te se zaputio u bolnicu na pregled. Tyson Fury u nastavku razgovora za BT Sport osvrnuo se na sami meč protiv velikog rivala.

"Srušio me par puta, patio sam, Wilder je jak udarač. Bila je to sjajna borba. Neću smišljati nikakve isprike. Wilder je vrhunski borac i dobro me namučio za ove novce. Ali uvijek sam govorio da sam najbolji na svijetu, a on prvi iza mene. Nikada nemojte sumnjati u mene. Kada su ulozi na stolu, ja uvijek mogu isporučiti...", zaključio je Fury.

Linker
22. travanj 2024 19:24