K1 i Boks

Nevjerojatan podatak: Tyson Fury gubio je na sve tri sudačke kartice nakon prve polovice meča

Tyson Fury vs. Deontay Wilder
 ROBYN BECK Afp
Britanski boksač do pobjede je na koncu došao nokautiravši svog protivnika tokom 11. runde

Čini se kako stvari nisu dobro tekle za Tysona Furyja nakon prve polovice meča. Naime, iako je dojam kako je ''Gypsy King'' dominirao velikim dijelom ove borbe, otkrivene su sudačke kartice i Tyson Fury polovicom meča bio je u bodovnom zaostatku

Deontay Wilder nakon šest rundi borbe bio je u prednosti na karticama sva tri suca koji su bodovali ovaj meč. Posebno zanimljiva je četvrta runda. Američki boksač tokom te runde dvaput je slao Furyja na pod i sudac je brojao ''Gypsy Kingu''. Sva tri suca bodovali su četvrtu rundu rezultatom 10-7 u korist ''Bronze Bombera''.

Tyson Fury kontrolirao je borbu nakon toga, naročito od šeste runde pa nadalje. Međutim, jedan od sudaca dodijelio je devetu rundu u korist Deontayja Wildera. Sa sigurnošću se može reći kako je Wilder bio nešto bolji tokom prve runde koju je i dobio prema viđenju sva tri suca, kao i četvrtu u kojoj je dvaput slao Furyja u nokdaun.

''Gypsy King'' ipak je bio u vodstvu i prije samog nokauta te bi gotovo sigurno došao do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom čak i da nije uspio završiti svog protivnika. Dave Moretti nakon desete runde imao je Furyja u vodstvu rezultatom 95-91. Na kartici Tima Cheathama također je vodio Fury (94-92), a prema Steveu Weisfeldu bilo je 95-92 u korist Britanca. Unatoč tome, Fury je nokautirao Wildera i time zadržao svoju WBC titulu teškaškog prvaka.

Linker
14. travanj 2024 15:54