K1 i Boks

Tyson Fury je prema jednom sucu izgubio meč protiv Ngannoua! Pogledajte službene sudačke kartice

Tyson Fury vs. Francis Ngannou 

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Možemo samo reći kako se nadamo da ćemo Ngannoua gledati protiv još velikih imena teškaškog boksa

Nakon svega što nam je Francis Ngannou sinoć pokazao u meču protiv Furyja, ne možemo ništa nego čestitati mu na svemu. Toliko podcijenjen, unaprijed otpisan do te mjere da su mnogi zbijali šale na njegov račun, a pokazao je kako se bez većih problema može nositi sa svjetskim boksačkim prvakom.

Ne samo da se može nositi, nego ga je, između ostaloga, poslao u nokdaun te je i meč uzeo na sudačkim karticama jednog suca! Da, nije šala, jedan je sudac smatrao da je Fury izgubio ovaj meč i da je Ngannou trebao pobijediti. Odmah si izašle i službene sudačke kartice, a pogledati ih možete ovdje:

S obzirom da je u trećoj rundi upisao nokdaun, sva trojica sudaca su tu rundu dala 10-8 Ngannouu. Dvojica su mu dala i posljednju rundu, a prema sucu Alanu Krebsu, Ngannou je meč pobijedio sa 95-94!

Da nam je svima kolektivno rekao da će Ngannou uzeti meč prema sudačkim karticama, od barem jednog suca, vjerojatno mu nitko ne bi vjerovao. Međutim, Francis nas je sve itekako razuvjerio i pokazao da je dostojan ovakvih mečeva, a sve je to dodatno pojačano činjenicom da se radi o njegovom profesionalnom debiju.

Možemo samo reći kako se nadamo da ćemo Ngannoua gledati protiv još velikih imena teškaškog boksa. Ovim nastupom je pokazao kako nije tu došao samo pokupiti novac i izgubiti, nego da je itekako konkurentan u samom vrhu teškaškog boksa. Može biti samo ponosan na sebe i trud koji je u ovo uložio.

Linker
26. travanj 2024 11:36