K1 i Boks

Tyson Fury najavio fantastične vijesti!

Tyson Fury 

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ovom objavom ostavio je mogućnost da ćemo ga u budućnosti i dalje gledati u boksačkim mečevima

Samo nekoliko dana nakon što su mu iz WBC federacije poručili kako mora vrlo brzo donijeti konačnu odluku o nastavku karijere ili uprazniti pojas, Tyson Fury je na svom Instagram profilu kao priču podijelio video zapis u kojem govori da će vrlo brzo objaviti velike novosti. Mnogi su ovako nešto i očekivali s obzirom na to da bi bila velika šteta da jedan takav boksač svoju karijernu priču završi na polovici taman kada je situacija na vrhu teške kategorije postala najzanimljivijom u posljednjih nekoliko godina.

"Javlja vam se "Kralj Cigana", imam apsolutno fantastične vijesti od kojih ćete pasti u nesvijest, a objavit ću ih uskoro. Čujemo se!" - obratio se Fury fanovima.

Ovo može značiti više stvari. Ono što bi svaki boksački fan htio čuti je to da se Fury predomislio u vezi umirovljenja te da će odraditi dugo očekivani meč za ujedinjenje svih titula koji će konačno pokazati koji je najveći boksač današnje ere. Druga mogućnost je ta da je uspio dogovoriti ekshibicijski meč protiv Francisa Ngannoua za koji također postoji jako velika publika koja bi platila da to gleda. Već se spominjalo da ukoliko do tog meča dođe da će vjerojatno biti odrađen po drugačijim pravilima, kao na primjer s MMA rukavicama.

Cijelu situaciju za Sky Sports komentirao je i sam predsjednik WBC-ove federacije Mauricio Sulaiman.

"WBC će kontaktirati Tysona Furyja i njegove promotore naredni tjedan u vezi njegove budućnosti. Koju god odluku da donese mi ćemo ga u potpunosti podržati u tome. Volimo vidjeti to da se borci umirove dok su u punom sjaju. On je neporaženi prvak, a financijski je osigurao sebe i svoju obitelj. Bit ću veoma sretan i zadovoljan ako je umirovljenje njegova konačna odluka i potpuno ću ga u tome podržati i uvijek ću biti ovdje uz njega."

Linker
19. travanj 2024 01:32