K1 i Boks

Tyson Fury nakon meča: ‘Jedan od najtežih mečeva u posljednjih deset godina, Ngannou je puno bolji nego što smo mislilli‘

Tyson Fury

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing)
‘‘Gypsy King‘‘ očekivao je puno lakši meč od onog kakav mu je pružio Francis Ngannou

Minimalne šanse davale su se Francisu Ngannouu u boksačkom meču protiv WBC-ovog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, ali Ngannou je izgurao svih 10 rundi, a na kraju je tijesno izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Neposredno nakon meča, Tyson Fury imao je samo riječi hvale za svog protivnika.

‘‘Ovo definitivno nije bilo u scenariju.‘‘, započeo je Fury, našalivši se na račun svih onih koji su smatrali da se radi o meču koji je unaprijed isplaniran i dogovoren kojim će tijekom iči.

‘‘Francis je odličan borac, jak je i snažno udara. Puno je bolji boksač nego smo svi mislili da će ikada biti.‘‘

Tijekom MMA karijere, Francis Ngannou nerijetko je bio na meti kritičara zbog svoje poprilično loše udaračke tehnike. Uvijek je Ngannou posjedovao razoran udarac, ali tehnički nije izgledao dotjerano. Velik napredak napravio je u ovih nekoliko mjeseci, a Furyja je također iznenadio svojim vještinama i pristupom.

‘‘Slušajte, on je jako nezgodan protivnik i dobar udarač, jako ga poštujem! Poštovao sam ga prije borbe, a poštujem ga i sada nakon borbe. Iznenadio me svojim čudnim stilom i time što nije konstantno išao prema naprijed. Stajao je dalje od mene, čekao je moje udarce i pokušavao je kontrirati. On je dobar borac i pružio mi je jedan od najtežih mečeva u posljednjih deset godina.‘‘

Tijekom treće runde dogodio se najzanimljiviji trenutak ovog meča. Francis Ngannou ljevicom je fantastično pogodio i poslao je Furyja na tlo. Bio je to jedini nokdaun u meču između Furyja i Ngannoua, ali ‘‘Gypsy King‘‘ uspio se oporaviti nakon sučevog brojanja.

‘‘ To je dio boksa. Ponovo me udarac zahvatio po stražnjem dijelu glave. Nisam bio pretjerano uzdrman, sve je bilo okej i ustao sam se.‘‘, ukratko je rekao Fury.

Jedan od sudaca meč je bodovao u korist Ngannoua, a dvojica su ipak vidjeli Furyja kao boljeg. Tyson Fury nije se htio previše osvrtati na suce, niti im nešto zamjera.

‘‘Ne znam je li bilo tako blisko, ali došao sam do pobjede i to je najbitnije.‘‘, zaključak je ‘‘Gypsy Kinga‘‘ koji je teškom mukom došao do 34. pobjede u profesionalnoj karijeri.

Linker
28. travanj 2024 07:30