UFC

Predsjednik WBC-a potvrdio! Ngannou će uskoro biti u top 10: ‘Bolji je od većine teškaša na ljestvici!‘

Francis Ngannou 

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Učiniti jednom Tysonu Furyju ono što je učinio on, nije pošlo za rukom ni puno iskusnijim boksačima

Jedan od najtežih mečeva u dosadašnjoj karijeri je Tysonu Furyju pružio upravo Francis Ngannou. Nakon deset odličnih rundi je Fury ipak zasluženo slavio podijeljenom odlukom sudaca, a prema jednom sucu je čak i izgubio meč. U trećoj rundi je Francis poslao u nokdaun Furyja, tako da vam je sve jasno i da niste gledali meč.

Nije Francis oduševio samo fanove i kolege borce. Osoba koja je trenutno ponajviše fascinirana Ngannouom jest WBC-ov predsjednik, Mauricio Sulaiman. Sulaiman i Ngannou su razgovarali u ringu nakon meča, a Francisov trener Dewey Cooper je rekao da Francis uskoro dolazi na WBC-ovu top 10 ljestvicu:

‘‘Mauricio Sulaiman, predsjednik WBC-a, rekao je kako će rangirati Francisa Ngannoua u top 10 jer je bolji od većine teškaša u top 10. Tako nam je rekao u ringu. Tako da, apsolutno ćete još gledati Ngannoua‘‘, rekao je Cooper direktno nakon cijelog događaja.

Anthony Joshua, Frank Sanchez, Andy Ruiz, Efe Ajagba, Dillian Whyte, Martin Bakole… samo su neka od imena koja se trenutno nalaze unutar top 10 prema WBC-u. S obzirom na predstavu koju je pokazao protiv Furyja, ne sumnjamo kako bi i protiv svih navedenih bio i više nego konkurentan, a neke bi sigurno i pobijedio.

Treba samo čestitati Francisu na najvećem uspjehu do sada, naravno uz osvajanje UFC-ove titule u teškoj kategoriji. Učiniti jednom Tysonu Furyju ono što je učinio on, nije pošlo za rukom ni puno iskusnijim boksačima. Nadamo se da ga uskoro opet gledamo u ringu, po mogućnosti protiv nekoga od navedenih gore.

Linker
30. travanj 2024 06:50