K1 i Boks

Tyson Fury ne namjerava čekati Usyka: ‘Ja ne čekam nikoga, ovog tjedna slijedi najava idućeg meča‘

Tyson Fury  

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘Gypsy King‘ ustraje na tome da se unifikacija održi ove godine

Iako je do nedavno sve upućivalo na to da ćemo krajem godine dobiti neprikosnovenog prvaka svijeta teške kategorije nakon gotovo 20 godina, izgleda da taj film ipak nećemo tako skoro gledati. Iako je u početku sve upućivalo na to; Usyk je prozvao Furyja, ovaj je prihvatio meč i time odustao od umirovljenja, čini se kako je već došlo do prvih poteškoća u dogovoru.

Najčešće poteškoće u sklapanju takvih dogovora su financijske prirode, a ovdje izgleda to nije problem. Stvar je u tome da se Fury želi boriti ove godine, a Usyk je nedavno jasno dao do znanja kako on to ne namjerava. Iako je rekao kako nema nikakvih ozljeda nakon meča s Joshuom, Usyk tvrdi kako ima nekih starih "trauma" koje treba zaliječiti prije nego li se počne pripremati za sljedeću borbu.

Fury je na to reagirao prilično beskompromisno i najavio kako će se on boriti ove godine, pa makar to ne bilo protiv Usyka za ujedinjenje svih pojaseva. Sličan scenarij je "nanjušio" i sam Usyk, pa je nedavno izjavio kako bi pristao boriti se i protiv Wildera, ukoliko ovaj pobijedi Heleniusa u listopadu (10. mjesec). Fury je jučer gostovao na WWE priredbi, a kasnije i odradio konferenciju za novinare u kojoj se osvrnuo na trenutne probleme oko dogovora za meč.

"Usyk me prozvao nakon borbe protiv Joshue, a ja sam mu odgovorio da bismo to trebali odraditi ove godine, gdje god oni to žele. Čekao sam da mi stignu ponude za lokaciju, ali izgleda da je Usyk odjednom odlučio kako se on više ne želi boriti. On želi borbu tek iduće godine, a ne ove godine. Ja ne čekam nikoga, tako da ću svoj idući meč najaviti ovoga tjedna." - zaključio je Fury.

Linker
04. svibanj 2024 16:59