K1 i Boks

Tyson Fury o mentalnom zdravlju: ‘Bio sam svjestan da sam alkoholičar, no nisam htio slušati o tome‘

Tyson Fury
 Philip Oldham/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ je uputio i nekoliko savjeta svome protivniku Deontayju Wilderu

Poznate osobe i sportaši sve češće javno pričaju o važnosti mentalnog zdravlja. Jedan od onih koji se susretao s puno takvih problema jeste Tyson Fury. Britanski boksač imao je fazu života u kojoj je bio u depresiji, razmišljao je o samoubojstvu te se odao alkoholu i drogama. Njegova kilaža također je drastično otišla gore i rijetko tko je vjerovao u njegov povratak boksu.

Međutim, ''Gypsy King'' uspio se konsolidirati i savladati mentalne prepreke s kojima se tada borio. Sada, ususret trećem meču protiv Deontayja Wildera, Fury je tokom gostovanja u MMA Houru dao nekoliko savjeta svome protivniku, ali i svima koji su ga slušali. Naime, Tyson Fury smatra kako se Wilder ne može pomiriti s porazom u prošloj borbi te iz tog razloga konstantno traži nekakve izlike i razloge poraza.

''Prihvaćanje je teška stvar jer nitko ne želi prihvatiti istinu. Kad sam bio alkoholičar, nisam htio čuti kako mi govore da sam upravo to. Nisam volio niti slušati da sam debeli gad. To je nešto poput male igre u vašoj glavi gdje ne želite znati istinu iako ju znate. Znao sam da sam debeli gad. Svjestan sam bio svoje ovisnosti o alkoholu, no nisam želio da mi se nabija na nos.'', započeo je Fury te nastavio.

''Onog trena kad sam prihvatio da se moram promijeniti i zatražiti pomoć, to je moment u kojem sam mogao početi ispočetka. Uzevši u obzir ono što čujem od ovog idiota (Wildera), mislim da on još nije prihvatio ono što mu se dogodilo. Ukoliko ne prihvatite poraz, nikada se ne možete oporaviti i ponovno podići. On još uvijek žali za prošlosti.''

Britanski boksač nada se kako će Deontay Wilder ili barem netko iz njegovog tima poslušati sve ove savjete te će pokušati utjecati na ''Bronze Bombera'' i njegovo prihvaćanje poraza.

''Morate pustiti sve što vam se dogodilo, sav animozitet, što god da vas je zadesilo u životu. Ako mislite da nešto u životu ne možete pustiti i ostaviti iza vas, vjerujte mi da možete jer sam ja to učinio puno puta. Osjećaj je puno bolji kada se pomirite s tim i krenete dalje, nego kada držite inat i vječno gunđate. Stoga, ovo je moj savjet za njega (Wildera). Ako on i njegov tim slušaju, prihvati što se dogodilo prije svega, pomiri se s tim, a onda možeš krenuti prema naprijed.'', završio je Fury.

Linker
16. travanj 2024 18:25