K1 i Boks

Tyson Fury poručio bratu Tommyju: ‘Promijenit ću ti prezime ako izgubiš od Jakea Paula‘

Tyson Fury i Tommy Fury
 Instagram (tommy Fury)
‘‘Gypsy King‘‘ smatra kako Tommy Fury nema što tražiti u boksu ako ne može savladati youtubera

Puno je šuškanja oko toga da će Tommy Fury (7-0-0, 4 KO) iduću borbu odraditi protiv Jakea Paula. Brat (po ocu) Tysona Furyja velika je zvijezda u Britaniji, no razlog tome više leži u njegovom sudjelovanju u realityju Love Island, nego li u dosadašnjoj boksačkoj karijeri.

Naime, 22-godišnji Tommy upisao je sedam pobjeda, no protiv nedorasle konkurencije i potvrda njegove kvalitete još se čeka. Upitno je koliko potencijalna borba protiv Youtube zvijezde Jakea Paula govori o kvaliteti Tommyja Furyja, no Tyson Fury smatra kako bi poraz od Jakea Paula rekao i više nego dovoljno.

‘‘Mislim da je to borba koja se treba dogoditi, Tommy i Jake će se boriti. Ako Tommy ne može pobijediti Jake Paula, ja ću ga osobno umiroviti što se boksa tiče. Neka zaboravi na boks ako ne može slaviti u toj borbi. On ima ambiciju postati svjetskim prvakom i stoga mu pobjeda protiv nekog tipa s Youtubea ne bi trebala predstavljati problem. Međutim, to je sjajna borba za svijet društvenih mreža i djecu koja prate obojicu. Bio bi to spektakl i odlična borba za gledati. Ali Tommy, njegovo prezime je Fury. Ako ne može pobijediti Jakea Paula, promijenit ću mu prezime.‘‘, rekao je Tyson Fury u razgovoru za Boxing Social.

Tommy Fury gostovao je u MMA Houru te je izjavio kako postoji određena nada da će doći do dogovora s Jakeom Paulom. Međutim, brat Tysona Furyja naglasio je kako se planira boriti u prosincu, neovisno hoće li protivnik biti Paul ili bilo koji drugi boksač poluteške kategorije. Inače, Tommy je trenutno posljednji meč odradio 29. kolovoza kada je savladao Anthonyja Taylora jednoglasnom odlukom sudaca nakon četiri minute borbe. Borba se održala na istoj priredbi u sklopu koje je Jake Paul savladao Tyrona Woodleyja, a Paul i Fury imali su bliski susret nakon odrađenih mečeva.

Linker
24. travanj 2024 18:52