K1 i Boks

Tyson Fury opleo po Danielu Duboisu: ‘On će biti gubitnik cijeli život, ako je jednom odustao, opet će!‘

Daniel Dubois

 PRESSFOCUS/DDP USA/PROFIMEDIA Pressfocus/ddp Usa/profimedia
Mnogi smatraju da se trebao izvući nakon drugog nokdauna

Tyson Fury hrabro je označio svog kolegu iz promocije da odustaje. Daniel Dubois se nedavno borio u Poljskoj za svjetske naslove protiv Oleksandra Usyka i, protivno izgledima, poslao Ukrajinca u nokdaun tijekom pete runde.

Udarac je odmah proglašen niskim – nešto što britanski tim službeno osporava – i Usyk je dobio dovoljno vremena da se oporavi. Kad je to učinio, brzo je vratio kontrolu meča. Prvi put je srušio Duboisa u osmoj, a potom opet u devetoj i tako prekinuti natjecanje.

Dubois je po drugi put pao i oslonio se na koljeno te gledao kako sudac Luis Pabon broji. Unatoč tome što je naizgled imao energije da nastavi, stao je na devet i odmahnuo mu je. Nakon toga, ponovno se rasplamsala rasprava o Duboisovoj volji za pobjedom – koja je započela još njegovim porazom od Joea Joycea, a Fury je bio otvoren u svojoj analizi obojice boraca.

“Mislio sam da je izgubio (Joyce) od Duboisa i da je odustao pa je kukavica. A kad jednom odustaneš, uvijek ćeš odustati, baš kao što smo vidjeli s Duboisom. I on je odustao, tako da su se dva gubitnika borila. Teško je reći da je netko odustao, ali Usyk je odustao udarcem u tijelo i kolutao po podu kao mala kukavica pet minuta, a drugi je odustao nakon udarca. Ipak, istina je istina i to je to. To je što je, borben si čovjek ili nisi i ako jednom odustaneš, uvijek ćeš ponovno odustati. Otac mi je to rekao kad sam bio dijete. Ako se to dogodi jednom, događat će se uvijek i to je činjenica. Kraj."

Žalba na nizak udarac službeno je podnesena WBA-u, iako mnogi ne vjeruju da će zbog toga biti sazvan revanš, a Dubois će se morati nositi s ovom titulom do kraja karijere.

Linker
28. travanj 2024 04:02