K1 i Boks

Fury omalovažavao i vrijeđao Usyka, pa onda spomenuo Hrgovića: ‘Ako se bude borio protiv njega...‘

Tyson Fury

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
‘Gypsy King‘ ovih je dana intenzivirao svoje aktivnosti usmjerene prema medijima

Nakon što je Tyson Fury u četvrtak odradio press konferenciju i sučeljavanje s Francisom Ngannouom povodom njihovog boksačkog meča (koji je na rasporedu 28. listopada u saudijskom Rijadu), pa onda i gostovao u ESPN-ovom "First Takeu" "Gypsy King" i sljedećeg je dana nastavio s intenzivnim medijskim aktivnostima. U petak ujutro, naime, dao je intervju za Sky Sports u kojem je govorio o brojnim aktualnostima iz boksačkog svijeta.

U samom startu razgovora dotaknuo se meča između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa.

"Smatram da je Usyk izgubio od Duboisa, on je mala kukavica koja odustaje. Kad jednom odustaneš, uvijek ćeš odustati, baš kao što smo vidjeli s Duboisom. Obojica su odustali, bila je to borba dvojice ‘quittera‘. Mislio sam da je Usyk ratnik, mislio sam da je pravi mali borbeni čovjek, ali očito nije, on je samo mala p**da", rekao je Fury, pa se osvrnuo na kontroverzni udarac iz pete runde: "Dobio sam puno takvih udaraca od najjačih udarača i nisam se previjao po podu kao on. Tako je kako je, ili si borac ili nisi".

Fury je govorio i o svojim planovima za budućnost. Iako je samo dan ranije u razgovoru za ESPN-ov "First Take" rekao kako je sljedeći protivnik na njegovoj listi UFC-ov "heavyweight" prvak Jon Jones, sada je, na sebi svojstven način, promijenio ploču i rekao kako ipak postoji mogućnost da se s Usykom bori za ujedinjenje svih pojaseva, ali, dakako, ako se ispoštuju svi njegovi suludi financijski uvjeti.

"Ako Usyk bude dobar mali dječak, mogao bi biti opcija, ali ako ne bude, bit će samo još jedan strani srednjaš koji će ostati na hladnom. Ako do te borbe ikada dođe, pobijedit ću ga, a neću čak ni tražiti udarac u tijelo nego ću ga nokautirati udarcem u bradu. Ako bude dobar dječak i uzme mali postotak novce od superzvijezde onda će dobiti borbu", rekao je poprilično bahato WBC-ov prvak teške kategorije, pa Usyku poslao poruku koja uključuje i Filipa Hrgovića:

"Ako želi velike novce i mjesto za kraljevim stolom, onda se mora igrati s gospodarom. U suprotnom, može se opet boriti s nekim drugim za malu zaradu, kao što je učinio protiv Duboisa. Ako se bude borio protiv Hrgovića, također će jedva išta dobiti, a ako se bude borio protiv Zhanga - dobit će još manje".

Linker
30. travanj 2024 19:57