K1 i Boks

Tyson Fury ostaje pri svome: ‘Ako Tommy ne nokautira Jakea Paula, ne mora se vraćati kući‘

Tyson i Tommy Fury

 MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Ako Tommy Fury ne odradi ono što je najavio mogle bi uslijediti sankcije velikog brata

Prije nekoliko dana John Fury najavio je kako bi njegovi sinovi idućeg mjeseca trebali surađivati, odnosno da će Tyson Fury biti u kutu svog mlađeg brata Tommyja, kad ovaj uđe u ring odraditi meč protiv Jakea Paula.

Iako Tyson to do sada još uvijek nije potvrdio, on je itekako vezan uz taj Tommyjev meč i zajedno s njim analizira Paula te ono što je potrebno za savladati ga. A Tommy Fury je boksač u početku karijere koji za razliku od nekih ranijih Paulovih protivnika nema luksuz poraza. Paul je još uvijek, unatoč popularnosti, takvog boksačkog statusa da poraz od njega vjerojatno znači i oproštaj od statusa ozbiljnog boksača. Tommy za sebe tvrdi da jednog dana namjerava biti svjetski prvak pa je jasno da mu poraz nikako nije opcija, neovisno o tome kakav honorar će uprihoditi.

"Mislim da je to jako dobra borba za sve koji ju namjeravaju gledati. A takvih će biti puno. Veliki broj ljudi zainteresiran je za ovaj meč", izrazio je Tyson zadovoljstvo što će njegov mali "braco" biti dijelom meča koji će bez ikakve sumnje polučiti uspjeh. I to tako rano u svojoj karijeri.

Nitko ne spori da se ovdje radi o jednom meču malo nižeg nivoa, ali već smo iz iskustva s Jakeom Paulom zaključili da to ljudima koji ga prate ne predstavlja veliki problem. Uostalom, Tyson je dodao rečenicu s kakvom bi se meč mogao prodavati.

"Imamo dva mlada neporažena momka. Uistinu se veselim onome što ćemo imati priliku gledati. Bit će to sjajna večer i mislim da će ga Tommy nokautirati", glasila je najava, uz dodatak koji se mlađem Furyju neće svidjeti, ako ne opravda očekivanja WBC prvaka svijeta:

"Ne želim iskazivati nepoštovanje Jakeu Paulu, no reći ću vam što sam rekao i Tommyu. Ako ne može nokautirati Jakea Paula, neka odleti u neku stranu državu i ostane tamo, jer kući se u tom slučaju ne vraća."

Priliku napraviti tako nešto imat će kroz osam rundi meča dogovorenog za 18. prosinca u Tampi na Floridi. Trebao bi imati dovoljno dobar savjetodavni tim u svom kutu da to i ostvari. Ako ne, honorar će mu svakako biti dovoljan za nabavku neke nekretnine u toplim krajevima.

Linker
20. travanj 2024 07:29