K1 i Boks

Tyson Fury otkrio: ‘Joshua odbio 50 milijuna dolara za borbu protiv Wildera u Americi‘

Deontay Wilder

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Fury je ponovno bacio rukavicu u smjeru Anthonyja Joshue

Stvari oko koji se slažu Tyson Fury i Deontay Wilder mogu se nabrojati na prste jedne ruke, a jedna od tih stvari je činjenica koliko teško je pregovarati o borbi s timom Anthonyja Joshue. Fury trenutno pokušava dogovoriti meč protiv njega u prosincu (12. mjesec), a prije koju godinu na sličnoj poziciji je bio i Wilder dok je bio u pregovorima za borbu s Anthonyjem Joshuom. 2018. godine raspravljalo se o unifikaciji WBC pojasa koji je tada držao Deontay Wilder, te WBA, WBO IBF i IBO pojaseva koje je držao Anthony Joshua. Iz Joshuinog tima tvrde da dogovora nije bilo niti na vidiku, ali Fury u to ne vjeruje.

Tyson Fury posljednjih nekoliko tjedana pokušava dogovoriti borbu koja bi se održala 3. prosinca u Cardiffu, ali Eddie Hearn i ostatak Joshuinog tima ne žele niti čuti o tome. Kako Fury tvrdi, sada mu je jasno zašto nikada nisu mogli realizirati borbu protiv njegovog rivala Deontaya Wildera.

"Svi znamo da se Joshua ne bi borio protiv Wildera za 50 milijuna dolara. Svi to znamo. Moj odvjetnik je vidio taj novac, tih 50 milijuna dolara. To je bilo stvarno. A on se opet uplašio. Nikada se nije htio boriti protiv nekoga tko bi ga mogao pobijediti." -započeo je Tyson s teškim optužbama.

"Reći ću vam što još ne mogu ti "control freakovi". Ne mogu se prilagoditi nekome drugome jer im je ego prevelik. Ovo nije trebalo biti Joshua protiv Furyja, zato jer nisam ja taj koji imam tri poraza. Ovo je trebalo biti Fury protiv Joshue, to je trebao biti moj šou. Oni bi trebali odbaciti svoj veliki ego i igrati tako da budu moji protivnici. Nisu htjeli za 50 milijuna dolara boriti se protiv Wildera u Americi, htjeli su da to bude Joshuin šou." - zaključio je Tyson Fury.

Linker
24. travanj 2024 01:30