K1 i Boks

Tyson Fury otkrio najtežeg protivnika: ‘To nikad ne možeš pobijediti, uvjerljivo najgora stvar‘

Tyson Fury 

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Otkrio je i detalje koji pomažu u borbi protiv toga

Tyson Fury je neporaženi, dvostruki svjetski prvak koji je, mnogi vjeruju, udaljen još jednu borbu od toga da se učvrsti kao najbolji u generaciji.

Karijera "Gypsy Kinga" od 34 borbe proizvela je neke od najupečatljivijih teškaških noći pod svjetlima u posljednje vrijeme, posebice otkako se nedavno promijenio iz nevjerojatnog pokretača u pametnog nasilnika koji ima snažan udarac. Nakon spornog remija protiv Deontaya Wildera, ima niz od šest pobjeda, od kojih pet unutar dogovorene distance (prekidom).

Stoga neće biti iznenađenje da čovjek koji vjeruje da je "završio" boks ne vidi rivala koji bi okončao njegovu vladavinu, ali je točno odredio jedan scenarij koji se već odigrao.

Govoreći o podcastu Out of Interest, Fury je rekao da je jedina stvar koja ga može pobijediti njegova vlastita borba sa svojim mentalnim zdravljem.

“Najteži protivnik sam ja sam. Svaki put. Jedina osoba koja može pobijediti Tysona Furyja je on sam. Mentalno. Najteža bitka koju sam ikad vodio je ona s mentalnim zdravljem. Nikada, nikad ga ne porazite. Nikada ne možete pobijediti protiv toga. Ikad."

Nakon pobjede nad dugogodišnjim prvakom, Vladimirom Kličkom, Fury je pao u depresiju i postao ovisan. Otvoreno je govorio o suicidalnim mislima tijekom tog razdoblja. Bio je izvan ringa gotovo tri godine prije povratka koji bi ga doveo do uspješne kampanje za borbu i pobjedu nad žestokim Amerikancem Wilderom.

Nedavno je način razmišljanja čovjeka iz Morecambea prikazan u Netflixovoj seriji, dajući obožavateljima uvid iznutra u ono što njegova obitelj prepoznaje kao bipolarni poremećaj. U podcastu je govorio o tome što ga tjera naprijed.

“Moji glavni savjeti za borbu protiv mentalnog zdravlja su ovi. Mali kratkoročni ciljevi, strukturirani rutinski način života, fitness i zdravlje, vježbanje i slično i samo živjeti dan po dan. Dobro jesti, dobro piti i to je zapravo sve.”

Njegov prvi kratkoročni cilj je poraziti MMA zvijezdu i boksačkog debitanta, Francisa Ngannoua, 28. listopada u Rijadu, a vidjet ćemo hoće li uspjeti to ispuniti.

Linker
11. svibanj 2024 05:18