K1 i Boks

Furyjev promotor o revanšu Zhanga i Joycea: ‘Tko izgubi, trebat će mu dvije godine da se vrati, to može biti pogubno!‘

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Warren očekuje da će se pobjednik boriti s boljim iz dvoboja Furyja i Usyka

Zhilei Zhang (25-1-1) i Joe Joyce (15-1) borit će se večeras u revanšu za privremenu titulu WBO teškaša, pet mjeseci nakon njihove prve borbe u kojoj je Joyce izgubio titulu tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Britanski promotor Frank Warren, ujedno i promotor Tysona Furyja, podržava Joycea i smatra da će gubitnik ovog meča morati pričekati možda i dvije godine prije nego ponovno bude u igri za titulu. To bi bilo upravo devastirajuće za njihove karijere, uzimajući u obzir da Joyce ima 38, a Zhang 40 godina.

Warren očekuje da će se pobjednik ovog meča boriti s pobjednikom meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka – naravno, ako se ta borba uopće ostvari. Najprije Tyson Fury mora pobijediti Francisa Ngannoua u njihovom meču za pet tjedana, a dok se to odvija, situaciju dodatno komplicira IBF-ov prvi čovjek – Filip Hrgović, koji bi mogao biti dodijeljen Usyku kao obvezni izazivač. Ukrajinac se u međuvremenu "riješio“ svojeg WBO obveznog izazivača Daniela Duboisa prekidom u devetoj rundi prošlog mjeseca.

Nakon potencijalnog objedinjavanja pojaseva, IBF i WBO tražit će da se pojasevi brane protiv obveznih izazivača, što bi značilo da će pobjednik ove borbe biti WBO-ov obvezni izazivač i dobit će napad na titulu sljedeće godine, uvjeren je Warren.

"Gubitnik bi mogao jako dugo čekati da ponovno bude broj jedan izazivač. Moglo bi potrajati i do dvije godine, zato je Joe i tražio revanš. Zna gdje je pogriješio prošli put, a sada je pitanje može li to ispraviti“, kazao je britanski promotor.

Tyson Fury se u međuvremenu izbjegava boriti s Usykom, kao i s većinom vrhunskih boksača. Upitan hoće li takvo ponašanje otežati objedinjavanje pojaseva Warren kaže da će se pojasevi bez sumnje morati braniti.

"Ovi pojasevi moraju se braniti, nema sumnje. Pobjednik ove borbe borit će se za WBO pojas", zaključio je Warren.

Linker
03. svibanj 2024 21:41