K1 i Boks

Tyson Fury priznao da će mu Usyk biti izazov: ‘Bježat će kao k**a cijelu večer, ali ja ću ga uhvatiti‘

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Fury gotovo svakodnevno govori kako je Usyk premali i da neće izdržati njegove udarce, no ostaje nam za vidjeti je li to istina

Vjerojatno najočekivaniji boksački meč u upravo započetoj 2023. godini jest onaj između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka. Bio bi to ogroman meč u kojem bi ulog bile titule u teškoj kategoriji, a pobjednik bi ih sve ujedinio što bi nakon više od 20 godina ponovno vidjeli.

Ono što je u ovom trenutku sigurno jest da su obje strane zainteresirane za ovaj meč i da se na njemu radi. Nije poznat ni datum ni lokacija, a Furyjev menadžment je spominjao zemlje Bliskoga istoka, a nekako se kao datum najčešće spominjao treći mjesec.

Za sada ništa od toga nije potvrđeno, a nadamo se kako ćemo nakon blagdana početi dobivati malo konkretnije informacije. No, jedna stvar je sigurna; bit će to jedan ogroman boksački spektakl.

Dugo se o ovom meču govori, a najglasniji je Fury koji smatra kako je Usyk premali i da nema što tražiti s njim u ringu. No, neki je dan ipak priznao da to nije toliko lagan meč:

‘‘Mislim da on nije dovoljno velik i snažan da podnese moje udarce. Ta borba je izazov za mene ali on će bježati kao mala k**a cijelu večer. No ja ću ga uhvatiti i kad ga dohvatim će biti srušen‘‘, rekao je Fury Telegraph Sport.

S obzirom da se radi o dvojici ponajboljih boksača današnjice i s obzirom koliki bi ulog bio u ovom meču, ne čudi činjenica da je toliko ‘‘hypea‘‘ oko njega. Ostaje nam jedino da čekamo i pratimo kada i gdje će se ovaj spektakl održati.

Linker
25. travanj 2024 14:21