K1 i Boks

Tyson Fury prognozirao nokaut u meču između Mikea Tysona i Jakea Paula: ‘Ne zanimaju me godine, kad vas on udari...‘

 Mike Tyson i Jake Paul 

 TIMOTHY A. CLARY/AFP/Profimedia
Iako su tehnika i brzina i dalje na zavidnoj razini, primanje udaraca ostaje vrlo sumnjiv aspekt povratka Mikea Tysona

Puno je onih koji nisu vjerovali da ćemo legendarnog Mikea Tysona više ikada gledati u ringu, međutim, to će se ipak dogoditi. Mike Tyson i Jake Paul borit će se u jedanaestom mjesecu ove godine u pravom, profesionalnom meču, a govora o tome da će meč biti ekshibicijskog karaktera – jednostavno nema.

Unatoč tome što ima 58 godina, Mike Tyson nedvojbeno je najveće ime s kojim je Jake Paul ušao u ring do današnjega dana, a upravo je ta razlika u godinama po mnogima ono što će u ovoj borbi biti odlučujući faktor. Iako na snimkama izgleda fenomenalno i brzo, pitanje je koliko Mike i dalje ima sposobnost primanja teških udaraca.

Međutim, izgleda da se Tyson Fury ne brine za svog najvećeg idola. Nedavno su Furyja pitali upravo o ovom meču, a on je za MMA READ rekao sljedeće:

‘‘Slušajte me, ukoliko Mike Tyson pogodi nekoga, ne zanima me i da ima 90 godina, nokautirat će hladno tu osobu, u redu? Očito, moram podržati Mikea Tysona. Dobio sam ime po toj legendi i naravno da ga podržavam. Isto kao što on uvijek podržava mene, tako i ja podržavam njega i kažem da će pobijediti nokautom. Idemo, Mike!‘‘, odgovorio je Fury.

Iako su tehnika i brzina i dalje na zavidnoj razini, primanje udaraca ostaje vrlo sumnjiv aspekt povratka Mikea Tysona. Paul je dosta mlađa osoba te je do sada pokazao da zna udariti, a krajem ove godine ćemo vidjeti kako će cijela ta priča izgledati. Tko zna, možda nam Mike ipak svima dokaže suprotno.

Linker
09. rujan 2024 09:07