K1 i Boks

‘On ga može pobijediti tri puta u jednoj noći, ali mora primijeniti ovu jednostavnu taktiku!‘

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Bivši dvostruki svjetski prvak pozvan je da pomogne Furyju u pripremi za revanš protiv Usyka

Billy Joe Saunders vjeruje da će Tyson Fury nokautirati Oleksandra Usyka u revanšu koji je zakazan za 21. prosinca ove godine.

Fury je propustio priliku postati prvi apsolutni prvak u teškoj kategoriji u posljednjih 25 godina kada je izgubio u prvom susretu s Ukrajincem u svibnju. Usyk je srušio Furyja u devetoj rundi na putu do pobjede, čime je postao prvi apsolutni prvak u teškoj kategoriji u eri sa četiri pojasa: WBA, WBC, IBF i WBO.

Saunders, bivši dvostruki svjetski prvak i dugogodišnji Furyjev prijatelj, vjeruje da će Britanac izgledati nezaustavljivo ako u revanšu primijeni pravu taktiku.

"Tyson Fury može pobijediti Usyka tri puta u jednoj noći s jednom jednostavnom taktikom. Vrlo je jednostavno kako ga pobijediti. Moraš iskoristiti svoju veličinu. Moraš iskoristiti svoje fizičke prednosti. Svaki atribut koji imaš moraš iskoristiti do kraja protiv ovog čovjeka", rekao je Saunders za TalkSPORT.

Saunders kaže da je Furyjev prvi poraz u karijeri bio rezultat kombinacije više faktora. 35-godišnjak vjeruje da se njegov prijatelj opustio nakon što je u početku nadboksao Usyka, ali sugerira da su i problemi u pripremama pridonijeli porazu. Saunders će biti u dvorani kako bi pomogao Furyju da se pripremi za drugi susret. Dodao je:

"Prvih pet rundi za njega je bilo poput sparinga. Zapravo, vidio sam ga kako ima teže sparinge u prvih pet rundi nego što je bila ta borba. Ako mu dobro ide u početku, ima tendenciju da se opusti. Ako ga netko nokautira i ljudi misle da se neće dići, a on se digne, tada mijenja brzinu. Morate mu odati priznanje. Znam da se puno špekulira o devetoj rundi, ali nije pao i još je bio na nogama boreći se", rekao je Saunders pa dodao:

"Ne izmišljam nikakve isprike za njega, ali znam što se događalo u kampu i što se nije događalo u kampu. Znam da je, čak i kad je došlo do sparinga i drugih stvari, bilo nekih stvari koje su nedostajale, a koje sada treba ispraviti. Zamolio me da dođem u pripremni kamp, tako da mi je drago što ću biti s njim".

Saunders vjeruje da, uz pravu pripremu i taktiku, Fury može uvjerljivo pobijediti Usyka kada se ponovno sukobe u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

"Vjerujem da će Tyson pobijediti sljedeću borbu i to vjerujem da će pobijediti nokautom", zaključio je.

Ako Fury doista izađe kao pobjednik u revanšu, ipak neće postati apsolutni prvak. Zbog dugog čekanja na obveznog izazivača po IBF-u, Usyk je morao predati jedan od svoja četiri pojasa. IBF naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji sada će umjesto toga biti na kocki u borbi između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa 21. rujna, dok su WBA, WBC i WBO pojasevi još uvijek u rukama neporaženog Ukrajinca.

Linker
06. rujan 2024 15:37