K1 i Boks

Tyson Fury prokomentirao niski udarac Daniela Duboisa: ‘Usyk je kukavica, varalica i lažov, blago rečeno - usrao se!‘

Tyson Fury

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Duboisov tim se žalio, ali to - prema Usyku - neće proći

Tyson Fury označio je svog glavnog rivala u teškoj kategoriji, Oleksandra Usyka, kukavicom i prevarantom. Reakcija WBC prvaka potaknuta je kontroverzom oko Usyka – koji drži WBA, IBF i WBO pojaseve – i njegove pete runde protiv Daniela Duboisa koji je pogodio i ozlijedio ukrajinskog prvaka, ali je sudac odmah dosudio nizak udarac i dao više od tri minute za oporavak.

Usyk se vratio i kontrolirao borbu, na kraju iznudivši prekid u devetoj rundi da bi zadržao svoje pojaseve. Obraćajući se medijima na press konferenciji za svoj okršaj s MMA borcem Francisom Ngannouom, Fury je rekao da je to definitivno bio legalan udarac.

“Znao sam da je mali ser*nja. Varao je. Pretpostavlja se da je to bio veliki bogobojazni čovjek, koji se kotrljao gore-dolje s niskim udarcem i pogodio ga u pojas. Dođi. Ne budi mala kukavica. Suprotstavite se tome. Što ja znam? Ja sam svjetski prvak u teškoj kategoriji, u boksu sam već petnaest godina kao profesionalac. Osvojio sam do 22 pojasa. Što ja znam? To nije bio nizak udarac. Znam to. A on je samo jedna mala.. Znam i to. Izgubio si čovječe. Dubois te pobijedio, ti si obično smeće!"

Duboisov tim – predvođen Frankom Warrenom, koji također promovira Furyja – uložio je žalbu WBA-u da se odmah sazove revanš. Usykova strana vjeruje da nema ‘nula šanse‘ da se ovo dogodi i stoji pri svom stavu da je udarac bio nezakonit.

Kako stvari stoje, Usyk će krenuti naprijed i pokušati ugovoriti okršaj s Furyjem, no čini se da Britanac za sada nije pretjerano oduševljen tom idejom, a pitanje je hoće li i biti.

Linker
18. travanj 2024 21:29