K1 i Boks

(VIDEO) Fury i Ngannou odradili sučeljavanje na press konferenciji: ‘Ili ću ja njega poklopiti, ili on mene - netko će zaspati!‘

Tyson Fury i Francis Ngannou

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Zaista ne postoji ništa drugo nego sjediti i uživati ​​u kaosu

Često se kaže da kada dva borca ​​jako žele da se borba dogodi, ništa ne može spriječiti da se ona održi. Pa, kada borci, televizijske kuće, promotori i država daju svoju težinu iza borbe, ona postaje nezaustavljiva sila. Tyson Fury i Francis Ngannou susreli su se licem u lice u Londonu da bi službeno najavili ‘The Battle of the Baddest‘.

Fury, WBC prvak u teškoj kategoriji - susrest će se s bivšim UFC kraljem teške kategorije u Rijadu 28. listopada. Borba će pokrenuti odbrojavanje do sezone Rijada.

Fury (33-0-1, 24 KO) i Ngannou (0-0) boksat će deset - ili manje - trominutnih rundi, a tri suca pored ringa ocjenjivat će borbu koristeći sustav od deset bodova. Hoće li suci morati obaviti bilo kakav posao tijekom večeri, čini se da u potpunosti ovisi o tome kako ‘The Gypsy King‘ odluči pristupiti borbi, ali s obzirom na količinu pozornosti koju je današnja konferencija za novinare izazvala, to nije važno. Javnost je već prihvatila.

"Mislim da će to biti nevjerojatna večer akcije. Imate dva tipa na vrhuncu igre. To je boks teške kategorije i šalu na stranu, Ngannoua shvaćam vrlo ozbiljno. Kad dođe vrijeme, bit ću u kampu dvanaest tjedana. Dolaze mi neki veliki, veliki dečki. Dolazi mi i Tom Aspinall. Nikada ne podcjenjujem nijednog protivnika, bez obzira je li on lokalni heroj ili UFC prvak. Uvijek im dajem više poštovanja nego što zaslužuju jer su svi prijetnja i svi su opasni i svi traže onaj jedan udarac koji će ih vinuti u zvijezde."

Sjeme za borbu Furyja i Ngannoua prvi put je posijano kada se par našao licem u lice u ringu na stadionu Wembley u travnju 2022. nakon što je Fury nokautirao Dilliana Whytea i uspješno obranio svoje naslove. Ono što je započelo kao fantastična borba dobilo je zamah i kada su razgovori o borbi između Furyja i prvaka WBA, IBF, WBO i Ring magazina, Oleksandra Usyka, konačno prekinuli ponudu novca i izloženosti za Ngannouovu borbu, postalo je nemoguće ignorirati.

"Volim to. To je ono za što živim. Preuzimam te rizike jer prvo, plaćaju me vraški puno novca, a drugo, dva svijeta se sudaraju. To je borba boksa i MMA-a. Činjenica da su njegova dva prvaka u najboljim godinama. Ne ispadamo nakon četiri poraza zaredom. Ili ću ja poklopiti njega ili on mene - netko će zaspati. U ovom trenutku života živim san", rekao je Ngannou.

Što mislite, tko slavi?

Linker
02. svibanj 2024 06:56