K1 i Boks

Tyson Fury reagirao na šokantan razvoj događanja: ‘Kakva sprdačina!‘

Tyson Fury
 MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Nimalo sretan nije Tyson Fury činjenicom da je Deontay Wilder ugrozio njegove trenutne planove

Tyson Fury trenutno se nalazi na Floridi u društvu svoje obitelji, uključujući ponovno trudnu suprugu Paris te brata Tommyja Furyja, a tamo je započeo s pripremama za meč protiv Anthonyja Joshue, najavljen za 14. kolovoza. I tako je dočekao vijest da mu to možda neće biti idući meč, odnosno vijest o tome kako je Deontay Wilder sudski izborio pravo na revanš protiv njega. Ono što nitko nije očekivao da je moguće, zapravo se dogodilo i ugrozilo meč koji svi boksački fanovi žele vidjeti.

Dok promotori trenutno smišljaju što napraviti, tj. hoće li isplatiti Wildera s ciljem da odustane od meča ili će Fury morati odraditi tu ugovorom propisanu obavezu, "Gipsy King" odlučio je kratko reagirati i to jednom InstaStory objavom usred ostalih, kojima fanovima otkriva kako se provodi na Floridi.

"Kakva sprdačina je postao Deontay Wilder. Traži 20 milijuna dolara da bi se sklonio sa strane. On je luda. Čini se kako ću mu ponovno morati slomiti lubanju", napisao je Fury, osvrnuvši se na situaciju koju trenutno njegovi promotori pokušavaju riješiti u njihovu najbolju korist.

Ako se Fury bude borio protiv Wildera, čini se da bi to moglo biti 24. srpnja, što je datum koji je vlasnik Top Rank Boxinga, Bob Arum, već zabilježio, dodavši u svojoj prvoj izjavi kako Wildera nemaju namjeru isplatiti. S druge strane, Furyjev glavni promotor Frank Warren i dalje je spreman na sve opcije, ali čini se kako ne i na onu gdje bi Wilderu bili dužni isplatiti cifru koja se najviše spominje, već gore spomenutih 20 milijuna dolara.

Slijedi tjedan teških pregovora, odnosno vrijeme koje je Eddie Hearn dao Furyjevim predstavnicima da odrade svoj posao te jave odluku, nakon čega bi Joshua i on odabrali smjer u kojem će ići. Oleksandr Usyk već kao zapeta puška čeka poziv i svoju priliku.

Linker
26. travanj 2024 19:34