K1 i Boks

Tyson Fury sumnja da će se mega borba ikada dogoditi: ‘Nisam optimist. Pokušavao sam i pokušavao, ali...‘

Tyson Fury

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
‘Gypsy King‘ iznio je svoje viđenje razloga zbog kojih su pregovori za meč između njega i Anthonyja Joshue propali

Tyson Fury, kao što je dobro poznato, odmjerit će snage s Francisom Ngannouom u boksačkom meču koji će se održati 28. listopada u saudijskom Rijadu. Od trenutka kada je ta borba i službeno potvrđena, prometnula se u jednu od glavnih tema u borilačkom svijetu, a prije toga, primat je imao Furyjev meč s Oleksandrom Usykom za ujedinjenje pojaseva, no pregovori su, zbog obijesnih zahtjeva "Gypsy Kinga", na žalost boksačke publike diljem svijeta - propali. Kao što su propali i raniji višestruki pregovori s Anthonyjem Joshuom za veliki okršaj dvojice sunarodnjaka, od strane otočkih medija popularno prozvanim "Bitka za Britaniju".

Do meča između Furyja i Joshue, dakle, za sada nije došlo, a svjetski prvak po WBC-u ne vjeruje da će ikada i doći.

"Pokušavao sam...u zadnjih godinu dana pokušao sam dva ili tri puta, ali to se nije realiziralo iz nekog razloga, tako da nisam optimist. Otprilike prvih tjedan dana pregovora sam bio vrlo optimističan, a zatim se događalo još mnogo toga. Nakon toga sam rekao: ‘Ne, ovo se neće dogoditi‘", rekao je Fury u razgovoru za Sky Sports.

"Bitka za Britaniju" predstavljala bi medijsko-sportski spektakl i uključivala monumentalnu zaradu za sve dionike. Prošlog ljeta britanski su mediji tvrdili kako je promotor Frank Warren spreman uložiti vrtoglavih 200 milijuna funti u obračun dvojice sunarodnjaka među konopcima, no unatoč astronomskim iznosima kojima se licitiralo i ogromnom interesu publike koja bi bila spremna platiti ulaznicu ili PPV prijenos da vidi taj meč, Fury tvrdi da do njega neće doći - zbog Joshuinog ponosa.

"Mislim da je sretan što gubi od ljudi koji nisu iz ove zemlje, ali mislim da ne želi izgubiti od nekoga iz ove zemlje. Bez obzira koji je novac na stolu. Možda jednom bude htio, ali ne sada. Vidjet ćemo, ne mogu vidjeti iza ugla", zaključio je neporaženi britanski teškaš. Teško je povjerovati da je upravo ovo što Fury tvrdi predstavljalo kamen spoticaja u višestrukim pregovorima s Joshuom, osobito ako imamo u vidu eskapade kojima je "Gypsy King" poslovično sklon tijekom pregovornih procesa, no, bilo kako bilo, od predmetnog meča do daljnjeg doista neće biti ništa. Furyja u listopadu čeka "Predator", Joshuu (najvjerojatnije) u siječnju Deontay Wilder, a onda ćemo vidjeti kako će se situacija dalje razvijati...

Linker
30. travanj 2024 02:23