K1 i Boks

Tyson Fury tvrdi da je zadao dvije vrlo ozbiljne ozljede Oleksandru Usyku: ‘Uživao sam, oporavi se‘

Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
‘‘Kralj Cigana‘‘ obratio se ukrajinskom apsolutnom prvaku svijeta teške kategorije

Tyson Fury već je započeo psihološke igre uoči svoje sljedeće borbe.

Mentalni ulazak u glavu svojeg protivnika nešto je u čemu je Fury oduvijek bio dobar prije velikih borbi. Međutim, u pripremi za svoj povijesni meč za titulu apsolutnog prvaka protiv ukrajinskog ljevaka, Oleksandra Usyka, nije uspio ostvariti psihološku nadmoć, dijelom zbog jezične barijere, ali i zbog Usykove mentalne čvrstoće.

Sama borba odvijala se slično, ‘‘Kralj Cigana" se rugao i grimasama izazivao tijekom borbe, ali nikad nije u potpunosti preuzeo kontrolu nad mečom. Kada ga je u devetoj rundi pogodio desni kroše koji ga je natjerao da počne posrtati po ringu, to je bilo ključno da suci na kraju dodijele pobjedu Usyku.

Dvojac se sada sprema za uzvratnu borbu 21. prosinca u Saudijskoj Arabiji, a Fury marljivo radi kako bi se osvetio za jedini poraz u profesionalnoj karijeri.

Uoči toga, govorio je za svoj YouTube kanal FUROCITY o prvoj borbi i tvrdio da je njegov protivnik u njihovom prvom susretu zadobio lom čeljusti i očne šupljine.

"Bilo je dobro, uživao sam. Oporavi se, čujem da imaš slomljenu čeljust i slomljenu očnu šupljinu, pa se oporavi i vidimo se u Saudijskoj Arabiji u prosincu za božićnu ludnicu."

Fury je također tvrdio da je borba bila "prelagana" i da je trebao biti jasan pobjednik prema bodovima sudaca, s čime se ne slaže mnoštvo stručnjaka.

Linker
29. lipanj 2024 01:05