K1 i Boks

Tyson Fury uvjeren je da će se boriti protiv Ngannoua, a otkrio je i kada bi mogli gledati taj meč

Tyson Fury

 Dave Shopland/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Britanski boksač najavio je kako bi iduće godine mogli gledati svakakve lude borbe

Potencijalni meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, zasigurno je najzanimljiviji meč koji bi se mogao dogoditi na relaciji MMA-boks. Dvojica kraljeva teške kategorije, privukli bi ogroman interes, kako MMA fanova, tako i onih boksačkih.

''Gypsy King'' i ''Predator'' početkom godine zagolicali su maštu brojnih fanova. Dvojica teškaša imali su raspravu putem objava na Twitteru, a obojica su tada iskazali interes za međusobnim obračunom. Ipak, Francis Ngannou i dalje je pod ugovorom s UFC-om, a s obzirom na njegovu kompletnu situaciju i narušen odnos s promocijom, teško je očekivati da mu UFC dopusti izlet u boks.

Ipak, Francisov ugovor ističe krajem ove kalendarske godine, a ukoliko ne bude produljenja suradnje, boksački meč svakako djeluje kao realna opcija. Čak ako Francis i potpiše novi ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom, postoje određene mogućnosti za izlet u boks. Naime, ''Predator'' je više puta istaknuo kako će stavka kojom mu se dopušta prelazak u boks biti jedna od obaveznih stavki u novom ugovoru.

Francisa Ngannoua prije svega čeka operacija koljena i višemjesečni oporavak. Kamerunca vjerojatno više nećemo gledati ove godine unutar borilišta, no prema navodima Tysona Furyja, Francisov povratnički meč nakon ozljede, mogao bi biti upravo njihov međusobni.

Naime, ''Gypsy King'' u razgovoru za IFL TV dotaknuo se te teme. Furyjev ton odaje dojam kao da će se taj meč definitivno dogoditi, a otkrio je i nešto više detalja.

''Borit ću se protiv Francisa Ngannoua u Las Vegasu iduće godine, u ožujku (trećem mjesecu) ili veljači (drugom mjesecu. To se neće dogoditi ove godine, ali sljedeće godine mogli bi gledati neke lude borbe. Bit će to velik meč. Vjerujem da će oboriti sve PPV rekorde u Americi. Dva teškaša i prvaka, jedan protiv drugog.''

Inače, Furyja u četvrtom mjesecu, točnije 23. travnja, čeka meč protiv sunarodnjaka Dilliana Whytea. Prođe li ''Gypsy King'' tu prepreku, u drugom dijelu godine mogao bi se boriti za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji, a protivnik bi mu trebao biti pobjednik meča između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue.

Linker
03. svibanj 2024 08:18