K1 i Boks

Tyson Fury: ‘Žao mi je Duboisa, trebao je biti prvak, ali ova ‘mala kobasica‘ se izvukla, opet će odustati u budućnosti!‘

Tyson Fury

 ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ethan Miller/getty Images/profimedia
Već je ranije izjavio da smatra Duboisov udarac legalnim

Tyson Fury je ponovio svoje uvjerenje da je Oleksandr Usyk odglumio nakon udarca kojeg je bacio Daniel Dubois tijekom njihove borbe u Poljskoj krajem kolovoza, dodajući da je ‘odustao‘.

Kontroverzni udarac uslijedio je usred Usykove druge obrane naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama WBO, WBA i IBF. Uzeo je dopuštenih pet minuta da se oporavi, a zatim je nastavio zaustavljati Duboisa, za kojeg mnogi vjeruju da je nakon incidenta propustio priliku doći na vrh. Duboisov promotor Frank Warren žalio se na odluku WBA-a.

Govoreći za Frank Warren‘s Queensberry Promotions, Fury je iznio zašto misli da to nije bio nizak udarac unatoč tome što mnogi u boksu misle suprotno.

“Boksam cijeli život. Dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji. Drugi najduži prvak u povijesti i to nije bio nizak udarac. Bilo je na pojasu. Sve ispod pojasa je nisko.”

Zatim je ponovio svoju tvrdnju i rekao da je Usyk pošteno pretučen.

“Ponekad imam svoje kratke hlače visoko, a sudac će reći na pojasu da je nisko, Tysone, ali svi znamo da to nije bio niski udarac. Usyk je pošteno pobijeđen. Nokaut udarcem u tijelo. To ga je osakatilo i od srca, od srca mi je žao Daniela jer bi on trebao biti ujedinjeni prvak upravo sada i trebao bi biti na putu da se bori sa mnom za najveću plaću koju je ikada vidio. Tužan sam zbog njega.”

Zatim je Usyka nazvao gubitnikom i rekao da će ponovno odustati u budućnosti.

“Odustao je kao mala pi****a, a onda je jadikovao i plakao zbog toga. Jednom je odustao, opet će."

Nadamo se da ovo znači da će "Gypsy King" konačno ući u ring s Usykom nakon što se njegova borba s Francisom Ngannouom završi.

Linker
28. travanj 2024 07:00