K1 i Boks

Tyson otkrio s kim bi se najviše volio boriti: ‘Skoro ga je nemoguće pobijediti, ali ja bih bio prljav i zao‘

Mike Tyson

 MAtt Winkelmeyer Getty Images Via Afp
Legendarni prvak teške divizije imenovao je svog ‘protivnika iz snova‘ neovisno o boksačkoj eri

Ledeni pogled, razorna moć udaraca i gotovo nadrealna eksplozivnost, bile su to tri ključne sastavnice pojave Mikea Tysona u ringu tijekom njegovih najboljih dana. Legendarni "Iron Mike" u svom "prime timeu" isporučivao je brutalne nokaute i, kao apsolutni prvak teške divizije, slovio za najopakijeg i najneustrašivijeg boksača na planetu.

Dijelio je ring s brojnim velikanima "heavyweighta", no tri desetljeća kasnije, međutim, ova teškaška ikona tvrdi kako bi među konopce više od ičega volio ući s boksačem koji je debelo ispod margine njegove težinske kategorije - Floydom Mayweatherom.

Tijekom intervjua sa Steveom Farhoodom na ShoBoxu, naime, Tysonu je postavljeno pitanje o tome koga bi imenovao kao svog "protivnika iz snova" iz bilo koje boksačke ere, a njegov izbor pao je upravo na Mayweathera.

"Volio bih se boriti s njim, volio bih da smo ista kategorija. To se nikada neće dogoditi, naravno, zbog razlike u težini, ali kada bi se dogodilo, ne bih se borio s njim na način na koji su se borili njegovi ostali protivnici", rekao je nekadašnji apsolutni teškaški prvak pa otkrio koji bi konkretno pristup primijenio u hipotetskom okršaju s "Moneyem":

"Bio bih zao, bio bih prljav... Zato što je on jednostavno toliko dobar da morate učiniti sve što možete u borbi s njim. Ne možeš drugačije, gotovo je nemoguće boriti se protiv njega, toliko ga je teško pobijediti s obzirom na stil koji koristi. Voljeli ga ili mrzili, teško ga je pobijediti, a ja bih se drugačije borio protiv Floyda da je kojim slučajem teškaš".

Linker
23. listopad 2024 07:28