K1 i Boks

‘U revanšu će još gore proći. Govorio sam da mu želim testirati bradu, ali Dubois je to učinio umjesto mene‘

Anthony Joshua

 Bradley Collyer/Pa Images/Profimedia
Zhilei Zhang uvjeren je kako Joshui ne bi bilo mudro ponovno ući u ring s aktualnim IBF-ovim prvakom

Teškim nokautom u petoj rundi Anthony Joshua krajem prošlog mjeseca izgubio je od Daniela Duboisa na Wembleyju, a od te večeri, kao jedno od najfrekventnijih pitanja u boksačkoj zajednici nametnulo se ono o "AJ"-evoj budućnosti. Javnim prostorom kruže brojne potencijalne opcije, odnosno smjerovi u kojima bi mogao ići, uključujući i revanš s "Dynamiteom", a svoje je mišljenje među posljednjima javno plasirao Zhilei Zhang.

Kineski "bombarder" u jednom od svojih posljednjih javnih istupa prokomentirao je ishod meča između Duboisa i Joshue, ali i mogući revanš dvojice britanskih teškaša, ističući pritom kako ne preporučuje "AJ"-u da ponovno ulazi u ring s IBF-ovim prvakom.

"Ne mogu baš reći da sam razočaran jer i sam kao obožavatelj boksa gledam na to iz perspektive navijača. Joshua je godinama bio na vrhu piramide, a kada ste na vrhu hranidbenog lanca, to vam definitivno malo mijenja mentalitet", rekao je Big Bang u razgovoru za Seconds Out pa dodao: "Ne znam gdje ga ovaj poraz psihički stavlja, ali mislim da bi u revanšu Joshua doživio još gori scenarij".

Još ne tako davno u javnom se prostoru spekuliralo i o mogućem okršaju Joshue i Zhanga, no 41-godišnji Kinez smatra da je, uslijed novonastalih okolnosti, praktično nemoguće da se taj scenarij realizira.

"Ne mislim da će se ikada boriti sa mnom u bliskoj budućnosti nakon ovog poraza. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali toplo preporučujem da ne ulazi u ovaj revanš. Godinama sam govorio da mu želim testirati bradu, ali Dubois je obavio posao umjesto mene, a nakon što sam vidio rezultat ne želim ga više testirati. Sada će učiniti sve što može da me izbjegne", zaključio je kineski teškaš.

Linker
14. listopad 2024 19:11