K1 i Boks

U subotu nas čeka veliki teškaški meč: Junior Fa vraća se protiv Lucasa Brownea!

Lucas Browne

 Murat Kazbekov/TASS/Profimedia
Lucasu Browneu ovo je možda i posljednja prilika za napraviti pomutnju u teškoj kategoriji

Na subotnjem eventu u Australiji kojeg predvode George Kambosos i Devin Haney u borbi za ujedinjavanje svih pojaseva lake kategorije, valja spomenuti da će snage odmjeriti i dva vrlo zanimljiva teškaša.

Lucas Browne, koji je od nedavno hrvatskoj javnosti poznat i po tome da je trebao boksati s našem Alenom Babićem ali se iz istog meča povukao, borit će se protiv jedanaest godina mlađeg suparnika i vrhunskog mladog potencijala Juniora Fa.

Junior Fa je 32-godišnji boksač rodom iz Novog Zelanda, a do sada je u karijeri ostvario 20 pobjeda uz samo jedan poraz. Prošle godine imao je prvi pravi izazov u obliku bivšeg prvaka teške kategorije Josepha Parkera, no to je bila stepenica koju ipak nije mogao prijeći. Parker ga je nakon 12 rundi sjajne borbe pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. Protiv Lucasa Brownea u borbu ulazi kao veliki favorit, te mu je ovo prilika vratiti se na pobjedničke staze i pridružiti se ostatku divizije u utrci prema vrhu.

Lucas Browne je bivši regularni WBA svjetski prvak koji je pojas preoteo 2016. godine Ruslanu Chagaevu. Dvije godine nakon toga borio se protiv Dilliana Whytea za Silver pojas teške kategorije, te izgubio nokautom u šestoj rundi. U posljednja četiri meča ima mješoviti rezultat; dvije pobjede i dva poraza, a potencijalnom pobjedom protiv mladog Novozelanđanina vratio bi se u sami vrh teške kategorije. S obzirom na to da su mu trenutno 43 godine, ovo mu je možda i posljednji vlak za napraviti velike stvari u teškoj kategoriji.

Linker
17. travanj 2024 06:43