Regija

Babić nakon meča telefonski dogovorio idućeg protivnika: ‘Volim te čovječe, ali želim taj meč!‘

Alen Babić
 screenshot (YouTube, Matchroom)
Ako se ostvare planovi Alena Babića, njegov idući protivnik bit će Dave Allen

Nije tajna kako Alen Babić već dugo vremena spominje britanskog boksača Davea Allena kao onoga s kim bi se volio susresti u ringu. Britanski teškaš netko je priče vrlo slične njegovoj, gotovo pa jednakog stila boksa te čovjek koji je na račun toga stekao veliku popularnost, unatoč tome što neki značajniji rezultat u dosadašnjoj karijeri nije uspio postići.

29-godišnji "White Rhino" i Babić već neko vrijeme komuniciraju preko Instagrama te su zapravo u jako dobrim odnosima. Tako je došlo do zanimljive situacije odmah nakon Babićevog meča protiv Moline, budući da je netko ispred "Savagea" stavio telefon, a s druge strane bio je upravo Allen, koji mu je čestitao i pitao ga kako se osjeća.

"Jako sam dobro, u oblacima, kao što si i ti znao biti, poznaješ taj osjećaj. Bilo je ovo pred manje ljudi nego što ti to inače radiš, no možda uskoro odradimo nešto zajedno pa onda i ja osjetim to u potpunosti", odgovorio je Babić svom prijatelju te možda i budućem rivalu, koji je uistinu redovno bivao dijelom programa najvećih Matchroomovih priredbi, dodavši:

"Moj je posao odraditi ovakav meč. Molina je veteran, a svi su oni opasni u prvih 20 sekundi. Pogodio me, ali nije mi ništa napravio. Ja imam granitnu bradu, dobro to znaš. Ja znam da ju imaš i ti. Hajdemo pokazati ljudima čija je bolja, to bi bilo glavno pitanje našeg meča."

Stalna misao Babiću bila je meč protiv Allena, ali isto tako mu je rekao da će se to dogoditi samo ako se ovaj za isti maksimalno pripremi.

"Rekao sam ti već na Instagramu da ću napraviti sve što je u mojoj moći da do tog meča dođe. Ali, neću se boriti protiv tebe ako nisi u potpunosti spreman. Ako si spreman i želiš tu borbu, ja sam tu. Od prvog dana mi spominju tvoje ime. Volim te, veliki sam fan i bilo bi mi čast boriti se protiv tebe", iduće je što mu je Babić poručio, još kratko dodavši:

"Ne treba nam trash talk. Prerasli smo to. Ne pokušajmo to raditi. Volim te čovječe."

Babiću je ovo bila deveta pobjeda u karijeri, dok se njegov vršnjak Allen nalazi na omjeru 19-5-2, uz 16 pobjeda nokautom. Prošle se godine Allen umirovio, izjavivši kako mu je dosta boksa, da bi se prije par mjeseci vratio, ali uz izjavu da ga u početku zanimaju samo manji mečevi, ne i pritisak koji donosi velika scena. Eventualni meč protiv Babića bi svakako značio povratak na veliku scenu i iz ovog razgovora se čini da mu to zvuči kao dobra ideja.

Otkrio je Babić kako taj meč vidi na priredbi koju 18. prosinca predvode Joseph Parker i Derek Chisora, u revanšu svog ranije ove godine održanog okršaja.

Allen iza sebe ima nekoliko velikih mečeva, no najbolji boksač kojeg je savladao je Lucas Brownea, Australac koji je bio prvobitno planirani protivnik Babića za ovu priredbu, prije nego je otkazao meč, nakon čega je uskočio Molina. Poraze je doživio od Dilliana Whytea, Luisa Ortiza, Lenroya Thomasa, Tonyja Yoke i nedavno umirovljenog Davida Pricea.

Kao što smo već naveli, ono što Allena krasi je atraktivan i beskompromisan stil boksa, kao i dopadljiv karakter, na račun čega je došao do popularnosti, a s njom i do većih honorara, uz koje se prošle godine već mogao umiroviti. Ipak, želja za ringom bila je velika, a sad ćemo vidjeti je li mu se vratila i želja za velikom scenom. Bio bi to sjajan protivnik za Babića, koji će u idućem meču tražiti jubilarnu desetu pobjedu.

Linker
26. travanj 2024 12:21