K1 i Boks

UFC-ov nokauter: ‘Teška kategorija boksa je s***e! Ngannou ih je razotkrio, prebit će i Joshuu i Wildera!

Francis Ngannou i Tyson Fury

 FAYEZ NURELDINE Afp
Matt Brown smatra kako će bivši UFC-ov prvak ubuduće dominirati boksačkim ‘heavyweightom‘

Prošla su tri dana od meča između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja, u kojem je "Predator" šokirao boksački svijet i dobrano namučio svjetskog WBC prvaka, te za dlaku ostao bez pobjede, prašina se još uvijek ne sliježe, a reakcije iz borilačke zajednice još uvijek dolaze sa svih strana. O onome što smo u subotu gledali u ringu u Boulevard Halla u Rijadu izjasnili su se brojni borci, treneri i analitičari, a sada je svoje mišljenje iznio Matt Brown.

"Saznali smo tko je Tyson Fury. On nije boksač za kakvog smo mislili da jest. Mislim da je ovu borbu shvatio ozbiljno i da je trenirao za nju, ali je cijelo vrijeme bio precijenjen. I ja sam ga precijenio, a podcijenio Ngannoua", rekao je UFC-ov veteran u posljednjoj epizodi "The Fighter vs. The Writer" podcasta pa nastavio:

"Tyson je trebao proći kroz njega. On je neporaženi prvak, ima 33-0, a to mi govori da je razina teškaškog boksa vrlo niska. Nije me briga jesi li najveći sportaš u povijesti čovječanstva, ne bi trebao ući i ići na podijeljenu odluku s prvakom. Volim Tysona, volim njegovu osobnost i sve u vezi s njim, ali mislim da je jednostavno precijenjen. Nitko ne bi trebao doći na svoj prvi boksački meč i napraviti to Furyju. Ovo me apsolutno izluđuje. Mislim da je Fury stvarno trenirao za taj meč, ali kada je osjetio Ngannouov udarac, svi smo vidjeli pogled u njegovim očima. U tom trenutku nije želio biti u ringu - bio je šokiran".

UFC-ov velteraš i borac s drugim najvećim brojem isporučenih nokauta u povijesti organizacije (13) iznio bio je vrlo kritičan prema aktualnoj situaciji u boksačkom "heavyweightu", a svoje zaključke temelji na onome što smo u subotu vidjeli u Rijadu.

"Teška kategorija u boksu trenutno je s***e. Ovi momci nisu ono što smo mislili da jesu i Francis Ngannou ih je upravo razotkrio. Ako se bude borio protiv Anthonyja Joshue, prebit će ga, a ako se bude borio protiv Deontaya Wildera, prebit će i njega", rekao je Brown, pa zaključio: "Uništit će tešku kategoriju. Ponovno će se boriti protiv Furyja i vjerojatno će ga pobijediti. Mislim da će ih sve uništiti. Francis Ngannou će dominirati boksačkom teškom kategorijom jer je loša".

Linker
25. travanj 2024 22:10