K1 i Boks

UFC-ova legenda o Francisu Ngannouu: ‘On više nema što tražiti u MMA-u, želim ga gledati kako boksa!‘

Francis Ngannou

 AMY KAPLAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Amy Kaplan/zuma Press/profimedia
Demetrious Johnson smatra kako ‘Predator‘ u potpunosti treba preći u boksačke vode

Prošla su tri dana od meča između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja, u kojem je "Predator" šokirao boksački svijet i dobrano namučio svjetskog WBC prvaka, te za dlaku ostao bez pobjede, prašina se još uvijek ne sliježe, a reakcije iz borilačke zajednice nastavljaju stizati sa svih strana. Nakon onoga što je Ngannou isporučio među konopcima u ringu Boulevard Halla u Rijadu, jedno od najfrekventnijih pitanja jest što je sljedeće za kamerunskog nokautera. Ako se pita Demetriousa Johnsona - Francisova budućnost mora biti - u ringu.

"Ne želim vidjeti Francisa kao se bavi MMA-om. Znam da bi to moglo biti teško za čuti, ali ne vidim zašto se PFL ne može baviti boksom. Zašto se PFL ne bavi boksom? Imate trenutno jednu od najvećih zvijezda u boksu, Francisa, koji je upravo ‘pobijedio‘ Tysona Furyja, prvaka svijeta u teškoj kategoriji", rekao je nekadašnji vladar UFC-ove muha kategorije (11 obrana naslova), a danas prvak ONE-ovog "flyweighta", na svom YouTube kanalu, pa nastavio:

"Želim vidjeti Francisa kako boksa. Pobijedio je najbolje teškaše svijeta u MMA-u, bio je svjetski prvak, više mu ništa ne preostaje u tom sportu. Želim ga gledati kako boksa. U boksu će zaraditi veliki novac, mogao bi se boriti protiv Deontaya Wildera. Vrata su mu se upravo otvorila".

Kao što smo ranije danas izvještavali, Ngannou u PFL-u ima poprilično odriješene ruke i njegovi trenutni poslodavci nemaju ništa protiv toga da odradi novi boksački meč, tako da će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će se "Predatorova" karijera razvijati u budućnosti.

Linker
29. travanj 2024 04:01