Ostalo

Ngannou ima potpunu slobodu u PFL-u: ‘On može odraditi još jedan boksački meč, nemamo zanimljivih protivnika za njega‘

Francis Ngannou

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Čelni čovjek PFL-a priznaje da je boks trenutno bolja opcija za Ngannoua

Još prije ugovaranja boksačkog meča s Tysonom Furyjem, Francis Ngannou službeno je potpisao ugovor s PFL-om organizacijom. Još tada bilo je najavljeno kako Ngannou neće debitirati za PFL sve dok ne odradi željeni boksački meč, ali taj meč sada je iza njega i Ngannou bi se uskoro trebao vratiti u MMA kavez.

Čak je i Francis Ngannou u jednom od intervjua protekli tjedan izjavio kako bi PFL debi mogao odraditi u prvom mjesecu godine koja je pred nama. Protivnik zasad nije poznat, ali upitno je hoće li Ngannou uopće i nastupiti u prvom mjesecu.

Naime, Donn Davis, osnivač i jedan od čelnika PFL-a gostovao je jučer u MMA Houru i dotaknuo se tog pitanja. Davis je otkrio kako bi Ngannou mogao odraditi još jedan boksački meč, prije nego debitira pod okriljem PFL-a.

‘‘Mi želimo ono što je najbolje za njega i to ćemo podržati. Smatramo da će to najbolje odraziti i na PFL. Nemam pojma hoće li Ngannou sljedeći nastup odraditi u PFL-u, on je taj koji slaže planove. Otprilike znamo na čemu on radi, a može otići u dva smjera. Jedna je mogućnost da nastavi tim boksačkim putem, a u igri je i MMA borba koja bi mogla izgledati nešto drukčije. Moglo bi se raditi o modificiranim pravilima.‘‘, rekao je Davis.

Ono što PFL-ove čelnike najviše muči jest nedostatak adekvatnih protivnika za Francisa Ngannoua. Ngannou je doveden kako bi nastupao na posebnim PFL-ovim eventima koji bi trebali ostvarivati zavidne PPV brojke, ali Francisu je potreban atraktivan protivnik. Donn Davis priznaje da oni takve protivnike trenutno ne mogu ponuditi.

‘‘Protivnici koji se nude Francisu u čistom MMA meču trenutno nisu interesantni. Mi situaciju promatramo kao fanovi i kao borci. Mi nismo poput ostalih kompanija koje bi forsirale ugovaranje tog meča samo jer se radi o našim borcima. Trenutno postoji samo jedan interesantan protivnik za Ngannoua kad je MMA u pitanju, a to je Jon Jones. Mi smo realni. Koji meč je najbolji za našeg borca Francisa Ngannoua, za njegovu karijeru i za borilačke fanove? Mi težimo ugovaranju takvog meča i želimo biti partneri prilikom ugovaranja takvog meča.‘‘, pojasnio je Davis.

Dakle, u očima PFL-ovog čelnika, Ante Delija, Bruno Cappelloza, Denis Goltsov i ostali PFL-ovi teškaši nisu interesantne opcije. Jon Jones je ipak nerealna opcija, jer on je pod ugovorom s UFC-om.

Sve u svemu, PFL-ovi čelnici ni sami nisu sigurni kada će Ngannou debitirati pod okriljem njihove organizacije. Davis je otkrio da ćemo debi gledati sljedeće kalendarske godine, ali upitno je u kojem točno mjesecu.

‘‘Hoće li on (Ngannou) odraditi MMA borbu u 2024. godini? Da, hoće. Hoće li MMA borba biti njegov sljedeći nastup? Ne znam. Boks trenutno djeluje kao ozbiljnija opcija za njega. On sada može birati između dvije opcije, a mi ćemo ga podržati u bilo kojoj od te dvije. Mi smo planirali da on odradi MMA borbu tijekom 2024. godine, ali hoće li to biti u trećem ili tek u 12. mjesecu? Ne znamo. Surađivat ćemo s Francisom i njemu ćemo prepustiti odluku.‘‘, zaključak je Donna Davisa.

Što reći, osim da Francis Ngannou očito napokon ima slobodu za kojom je toliko vapio dok je bio pod ugovorom s UFC-om. PFL ne planira kvariti njegove planove i Ngannou je uistinu pronašao poslodavca kakvom se nadao.

Linker
05. svibanj 2024 06:00