K1 i Boks

Ugledni boksački novinar tvrdi: ‘Hrgović će boksati na priredbi u Saudijskoj Arabiji, ali ne protiv Joshue!‘

Filip Hrgovićse: no, Credit line: Nick Potts/PA Images/Profimedia

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Dan Rafael otkrio je praktično čitav ‘fight card‘, pozivajući se na svoje ‘dobro upućene‘ izvore

U nedjelju je Eddie Hearn istaknuo kako, u kontekstu potencijalnih protivnika za sljedeći meč Anthonyja Joshue najbolje kotiraju Filip Hrgović, Otto Wallin i Agit Kabayel. S obzirom na to da je ime najbolje hrvatskog teškaša predvodilo listu boksača koju je čelni čovjek Matchrooma izrecitirao, nametao se i zaključak kako je "El Animal" ujedno i glavni kandidat za borbu protiv "AJ"-a. Ubrzo je, međutim, ugledni i višestruko nagrađivani boksački novinar Dan Rafael plasirao informacije koje bacaju novo svjetlo na cijelu priču.

Rafael je, naime, na svom portalu Fight Freaks Unite objavio tekst posvećen boksačkoj priredbi koja bi se 23. prosinca trebala održati u saudijskom Rijadu, te ustvrdio kako su mu njegovi, kako on kaže "dobro upućeni" izvori potvrdili da je najveći dio "fight carda" već poznat. Prema Rafaelovim tvrdnjama, Anthony Joshua trebao bi se boriti protiv Otta Wallina u glavnoj borbi večeri, dok bi Deontay Wilder, u sunaslovnom meču, trebao odmjeriti snage s Josephom Parkerom. U nastavku teksta navodi se kako će Filip Hrgović također nastupiti na istom "eventu" - no njegov se protivnik još ne zna.

Osim toga, američki je novinar napisao kako će se iste večeri u saudijskoj prijestolnici Dmitry Bivol sučeliti s Richardom Riverom, dok će Daniel Dubois ukrstiti rukavice s Jarrellom Millerom, a Frank Sanchez s Juniorom Faom. Nastupiti bi trebao i Arslanbek Makhmudov, no njegov protivnik, kao ni Hrgovićev, prema Rafaelovim navodima - nije poznat.

Rafaelove riječi, s obzirom na njegovo iskustvo i reputaciju, definitivno imaju težinu. Radi se o vrhunskom poznavatelju situacije u boksačkom svijetu i novinaru koji je, tijekom svoje 25-godišnje karijere pisao, između ostalih, za USA Today, The Ring, ESPN i Boxing News, te za svoj rad dobio brojne nagrade, stekavši pritom reputaciju jednog od najpoznatijih i najznačajnijih američkih boksačkih novinara. Hoće li se njegove tvrdnje na koncu ispostaviti točnima i s kim će se, u slučaju da se Rafaelov scenarij obistini, Hrgović na kraju doista boriti, trebali bismo saznati u bliskoj budućnosti.

Linker
26. travanj 2024 09:23