K1 i Boks

Ugovoren je najveći meč u povijesti ženskog boksa! Legendarna dvorana ugostit će ovaj spektakl

Katie Taylor vs. Amanda Serrano

 Matchroom Boxing
Katie Taylor i Amanda Serrano napokon će se obračunati, a ulog su svi pojasevi lake kategorije

Dok čekamo rasplet komplikacija u teškoj kategoriji, između Furyja, Whytea, Joshue i Usyka te idućeg Hrgovićevog protivnika, barem se ženski boks može pohvaliti ugovaranjem velike borbe. Naime, Katie Taylor i Amanda Serrano konačno će ukrstiti rukavice. Prvi puta u povijesti, ženski boksački meč predvodit će borilačku priredbu u Madison Square Gardenu, a to vam dovoljno govori o koliko se velikom meču radu. Inače, borilačke priredbe u MSG-u, održavaju se od 17. srpnja 1882. godine.

Katie Taylor (20-0-0, 6 KO), 35-godišnja je irska boksačica. Uz neporaženi omjer u profesionalnom boksu, Taylor se može pohvaliti zlatnom olimpijskom medaljom iz Londona, 2012. godine. Pet svjetskih zlata te šest europskih, također su dio njene riznice iz amaterskih dana. Irska boksačica trenutno drži sve pojaseve u lakoj kategorij (WBA, WBC, IBF, WBO i The Ring), a jedna je od ukupno osmero boksača/boksačica koji su istovremeno držali četiri najveće titule u boksu (WBA, WBC, IBF, WBO). Izuzev pojaseva u lakoj kategoriji, Taylor je bila prvakinja i u junior-velter (superlakoj) kategoriji. Taylor će u meču protiv Serrano braniti svoje pojaseve u lakoj kategoriji. Inače, Irkinja prema Boxrecovoj ljestvici zauzima drugo mjesto u ''P4P'' poretku. Pomalo je nejasno zašto se nalazi iza Delfine Persoon, koju je dvaput savladala. Ipak, na ESPN-ovoj ljestvici Katie Taylor zauzima prvo mjesto.

Treće mjesto na Boxrecovoj ''P4P'' ljestvici te drugo na ESPN-ovoj, zauzima upravo njena protivnica, Amanda Serrano (42-1-1). 33-godišnja Portorikanka, dvije je godine mlađa od svoje protivnice, no posjeduje ogromno iskustvo kad je profesionalni boks u pitanju. Serrano je ujedinila sve pojaseve (WBO, WBC, IBO) u perolakoj kategoriji. Niz je rekorda koje Amanda drži. Jedina je boksačica u povijesti, koja je držala svjetske titule u više od četiri različite težinske kategorije, a u Guinnesovu knjigu rekorda, upisana je kao jedina boksačica koja je osvajala čak 9 svjetskih titula, kroz sedam različitih težinskih kategorija. Mnogi ju vide kao možda i najveću borkinju u povijesti, a taj status, imat će priliku zacementirati u meču protiv Katie Taylor. Portorikanka je inače pod ugovorom s promotorskom kućom Jakea Paula (Most Valuable Promotions), a Eddie Hearn pohvalio ih je, kao i Dazn te Matchroom koji će sudjelovati u organizaciji ovog meča.

Spektakl u njujorškom Madison Square Gardenu, održat će se u četvrtom mjesecu, točnije 30. travnja. Serrano će imati priliku osvetiti i poraz svoje sestre Cindy. Naime, Katie Taylor, jednoglasnom je odlukom pobijedila Cindy Serrano, u desetom mjesecu 2018. godine. Sve u svemu, čeka nas najveći meč u povijesti ženskog boksa.

Linker
20. travanj 2024 16:28