K1 i Boks

Još 10 dana dijeli nas od najvećeg meča u povijesti ženskog boksa!

Katie Taylor, Amanda Serrano

 Screenshot(Youtube, Dazn Boxing)
Jedna je neosporna prvakinja svijeta, a druga je osvajala pojaseve u čak 7 težinskih kategorija

Za 10 dana, točnije 30. travnja, u Madison Square Gardenu u New Yorku imat ćemo priliku svjedočiti jednoj od najiščekivanijih boksačkim mečeva u povijesti ženskog boksa. Irkinja Katie Taylor (20-0) branit će pojaseve prema WBA, WBC, IBF i WBO federacijama kao i "The Ring" pojas protiv Portorikanke Amande Serrano (42-1-1) koja se podiže iz perolake kategorije u laku kako bi se suočila s najvećim izazovom u dosadašnjoj karijeri.

Katie Taylor je neosporna prvakinja svijeta koja je ujedinila pojaseve svih federacija i obranila ih do sada 5 puta, a pojaseve je osvajala u 2 težinske kategorije. Taylor je također imala i bogatu amatersku karijeru u kojoj je osvojila zlato na olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te se okitila 5 puta zlatnom medaljom sa svjetskih i 6 puta s europskih prvenstava. Najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri bila je ona protiv Delfine Persoon. Mnogi fanovi smatrali su kako je Delfina ipak trebala odnijeti pobjedu u tom meču, pa je nedugo zatim održan i revanš u kojemu je i ovaj put pobjedu odnijela Irkinja.

S druge strane će joj se suprotstaviti Amanda Serrano, osvajačica svjetskih pojaseva u čak 7 kategorija, od super perolake kategorije pa sve do poluveltera. Amandi je 33 godine i ovo će joj biti najveći meč njezine dosadašnje karijere.

Trenutno razdoblje je vjerojatno najjače do sada što se ženskog boksa tiče, a osim navedenih borkinja tu su naravno Claressa Shields te "Prva Dama" boksa Cecilia Brækhus. Vrijeme se polako odbrojava do onoga što bi nam moglo pružiti najbolju borbu u povijesti ženskoga boksa.

Linker
15. travanj 2024 15:52