K1 i Boks

‘Umjesto da trenira, on se za**bava okolo! Dobit će svoje u veljači‘ Menadžer prozvao Tysona Furyja

 ANDREW DOWLING/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Andrew Dowling/Alamy/Alamy/Profimedia
Odradit će borbu u kojoj će teška kategorija dobiti apsolutnog prvaka prvi put nakon Lewisa

Tyson Fury i Oleksandr Usyk spremni su za najveću borbu ne samo u svojim karijerama, već možda i u cijelom boksu.

Još od dana Lennoxa Lewisa kraljevska kategorija nije imala apsolutnog prvaka, ali to će se promijeniti 17. veljače kada će Fury odmjeriti snage protiv Usyka da bi se okrunio prvak s četiri pojasa u diviziji.

S obzirom na veličinu ove borbe koja će se održati u Rijadu, očekuje se da oba borca dođu maksimalno spremna.

To je nešto za što Egis Klimas, Usykov menadžer, vjeruje da nije slučaj s Britancem. Podijelio je video na društvenim mrežama koji prikazuje Furyja u promotivnom spotu za tvrtku za aktivnosti i iskustva u Saudijskoj Arabiji te je izjavio:

"Umjesto da trenira, on se za**bava okolo! Vidimo se 17. veljače!"

Iako je nejasno kada je video snimljen, ovo je drugi put ove godine da su neki ljudi optužili Furyja da se nije marljivo pripremao – što čovjek sam osporava.

Podsjetimo, Fury je u listopadu dočekao bivšeg prvaka UFC-a u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua u ringu, a to se prije toga uglavnom doživljavalo kao lagani posao. To se pokazalo sasvim suprotno kada je Ngannou bacio Furyja u nokdaun tijekom treće rundi i boksao puno bolje nego što se očekivalo.

Dok je Fury odnio pobjedu podijeljenom odlukom nakon deset rundi, loš učinak natjerao je mnoge u da promijene svoje predviđanje za borbu protiv Usyka te po mnogima "Kralj Cigana" više nije toliki favorit. Tu slijede i božićni praznici što bi po mnogima Britancu mogla biti prepreka, ali za vjerovati je da će protiv Ukrajinca biti podosta spremniji i ozbiljniji no što je to bio slučaj protiv gorostasnog kamerunskog nokautera.

Linker
30. travanj 2024 14:45