K1 i Boks

‘Zamislite koliko bi koštale konzultacije s Cristianom Ronaldom. Sretan sam jer sjedim s njim na boksačkim eventima‘

Anthony Joshua (lijevo) i Cristiano Ronaldo (desno)

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Anthony Joshua osvrnuo se na povlastice koje mu donosi status ambasadora "Riyadh Season" projekta

Anthony Joshua jedan je od zaštitnih znakova saudijskog preuzimanja boksačkog tržišta. Još prije nego se Turki Alalshikh sa svojom General Entertainment Authority organizacijom u potpunosti umiješao u boks, Joshua je imao iskustvo nastupanja u Saudijskoj Arabiji.

"AJ" je krajem 2019. godine porazio Andyja Ruiza u Diriyahu, a u ljeto 2022. godine revanš s Oleksandrom Usykom također je odradio na teritoriju Saudijske Arabije. Upravo Joshua bio je jedan od boksača preko kojeg su se Saudijci predstavljali boksačkom svijetu, a danas "AJ" uživa ulogu ambasadora "Riyadh Seasona".

"Riyadh Season" zapravo objedinjuje mnoštvo sportskih, glazbenih i ostalih zabavnih priredbi koje se održavaju u prijestolnici Saudijske Arabije, ali i puno šire. "Riyadh Season" proširio se izvan granica Saudijske Arabije, a čak i ovotjedni UFC-ov event u svom nazivu nosi prefiks "Riyadh Season". Po prvi puta u povijesti UFC je dopustio sponzoru da se uključi u naziv velike "PPV" priredbe, što je dodatna potvrda utjecaja koji Saudijci trenutno imaju u svijetu borilačkih sportova. Anthony Joshua tijekom intervjua za DAZN osvrnuo se na svoju ulogu ambasadora tog projekta.

"Saudijci rade nevjerojatne stvari. Dođite u Saudijsku Arabiju vidjeti što radimo, čak smo odveli Riyadh Season u Los Angeles (Crawford vs. Madrimov), a dolazimo i na Wembley. Riyadh Season je nešto veliko, a ja kao ambasador zadužen sam širiti glas o tome što oni rade ne samo u Saudijskoj Arabiji, nego diljem svijeta. Znate da sam ja kralj među ambasadorima raznoraznih brandova.", rekao je "AJ".

Osim što dobiva priliku nastupati i predvoditi velike boksačke evente u Saudijskoj Arabiji, uloga ambasadora donosi raznorazne povlastice. Tako Joshua na eventima na kojima ne nastupa dobiva ponajbolja mjesta u dvorani i nerijetko sjedi u društvu najvećih svjetskih zvijezda. Tijekom eventa na kojem su boksali Oleksandr Usyk i Tyson Fury, Joshua je sjedio pokraj Cristiana Ronalda, a Ronaldu je s druge strane bio smješten Turki Alalshikh. Portugalac je jedan od najvećih nogometaša u povijesti tog sporta, a ujedno je i ponajveća sportska zvijezda na ovom planetu. Anthony Joshua pojasnio je koliko mu znači biti u društvu takve zvijezde te je istaknuo kako je izvukao najbolje iz vremena provedenog s Ronaldom.

"Ja nikada nisam pridavao neku pretjeranu pažnju superzvijezdama. Zapravo nikada nisam nešto pretjerano gledao sport, kao ni filmove. Ali sada pridajem pažnju karakteru tih osoba. Nakon što upoznam njihove karaktere, neke stvari mogu nositi u svoj dom i reći npr. ‘Bio sam u društvu s Ronaldom i on mi je pričao o puno toga. Objasnio je kako treba raditi neke stvari i kako mu je sve to pošlo za rukom‘. Umjesto da se samo divim tim osobama, ja pokušavam dobiti doticaj s njihovom psihom i saznati kako su došli do svojih postignuća."

"Imam priliku sjediti s osobama koje bi inače naplatile tisuće funti za samo sat vremena druženja s njima. Zamislite koliko bi nekog koštale konzultacije s Cristianom Ronaldom. Imam sreće što mogu sjediti s njim na boksačkim priredbama i to vrijeme pokušavam iskoristiti kako bi pokupio što više korisnih stvari koje dolaze iz njegovog mozga.", pojasnio je "AJ".

Ovakav način razmišljanja vjerojatno je nužan za doseći razinu na kojoj "operira" Anthony Joshua. Sportaši njegovog kalibra zapravo su "frikovi" u očima mnogih. Neprestano razmišljaju o tome kako mogu napredovati na svim poljima i gotovo svaku sekundu svog vremena pokušavaju utrošiti radeći na sebi. Upravo zato Anthony Joshua godinama drži mjesto pri samom vrhu teške kategorije i okružen je najvećim sportskim zvijezdama.

Joshuin intervju za DAZN možete pogledati u videu ispod ovog teksta, a dio u kojem priča o Ronaldu počinje od devete minute i desete sekunde.

Linker
12. rujan 2024 16:00