K1 i Boks

‘Usyk je daleko superiorniji od Joshue. Kad poveća tempo, jednostavno dominira‘

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
Joshua se dva puta susreo s Ukrajincem u uzastopnim borbama 2021. i 2022. godine

Carl Froch, bivši britanski profesionalni boksač u srednjoj kategoriji, a danas analitičar i komentator, podijelio je svoja razmišljanja o mogućem trećem susretu između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka.

Joshua se dva puta susreo s Ukrajincem u uzastopnim borbama 2021. i 2022. Iako je boksao dobro, izgubio je oba meča sudačkom odlukom. Britanski teškaš je izrazio pravu frustraciju zbog nemogućnosti da se dovoljno približi Usyku kako bi uspješno plasirao neki kvalitetan udarac, posebno nakon drugog meča u kojem je izgubljene pojaseve prvaka bacio preko konopaca ringa. Od tada, nakon što su ga mnogi otpisali, vratio se s četiri čvrste pobjede, uključujući impresivne nokaute u borbama protiv Roberta Heleniusa, Otta Wallina i nedavno Francisa Ngannoua.

U emisiji "Froch on Fighting", Froch je ocijenio Joshuine šanse ako bi ponovno došlo do susreta s Usykom.

"Moram reći - Usyk. Već ga je pobijedio dva puta. Kada Usyk poveća tempo, jednostavno dominira. Nije to tijesna borba, Usyk je daleko superiorniji. Iako, to je dobro pitanje jer ‘AJ‘ je izgledao vrlo dobro protiv Ngannoua koji je imao svoju drugu borbu, što zvuči apsurdno. Gleda svoje protivnike u oči, ulazi u njihove udarce, rotira tijelo, zato i je nokautirao Ngannoua", kazao je.

Usyk je trenutno zauzet pripremama za borbu protiv Tysona Furyja, budući da se dvojac treba sastati 18. svibnja za u borbi koja ujedinjuje sva četiri svjetska naslova prvaka.

Linker
23. travanj 2024 09:38