K1 i Boks

‘Usyk, na vezi sam! Vrijeme je da odmjerimo snage, slažeš se?‘: Filip Hrgović ne prestaje prozivati Ukrajinca!

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Najbolji hrvatski teškaš sve se više trudi izboriti napad na svjetsku titulu

Kad god bi se u svjetskim medijima pričalo o sljedećem nastupu Oleksandru Usyku, u prvi plan bi se guralo Tysona Furyja i meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Nije tajna da boksačka javnost želi meč za apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, ali jedan čovjek također se nada svojoj prilici protiv Usyka.

Radi se o našem Filipu Hrgoviću, obveznom izazivaču prema IBF-u i potencijalnom Usykovom protivniku. IBF je sljedeći po redu kad su u pitanju federacije koje imaju pravo odrediti obveznog izazivača Oleksandru Usyku, a tu Hrgović dolazi u prvi plan.

Naravno, postoji mogućnost da Hrgović pristane na određeni dogovor kojim bi se ‘‘maknuo sa strane‘‘ i dopustio Furyju i Usyku da se međusobno obračunaju. Hrgović bi u tom slučaju dobio određenu naknadu, a možda i garanciju da će upravo on biti sljedeći izazivač pobjedniku tog meča.

Međutim, ako je vjerovati onom što Hrgović konstantno ističe u svojim intervjuima, ‘‘El Animal‘‘ neće praviti prostor za meč između Usyka i Furyja. Najbolji hrvatski teškaš smatra da je došlo vrijeme za njegov napad na titulu i sada je definitivno spreman na takav korak. Konstantno Hrgović ponavlja svoj stav, a ponovio ga je i najnovijom objavom na Instagramu.

‘‘Usyk, na vezi sam. Vrijeme je da stvarno odmjerimo snage, slažeš se? Ovog puta bez udarca ispod pojasa.‘‘, napisao je Hrgović, a zapravo se radi o reklami za jednu od domaćih kladionica.

Hrgović dakle i svoje sponzorske dužnosti vrši tako da proziva Usyka, a to je dobar znak da Hrgović uistinu ne planira odustati od svog zasluženog napada na titulu. Nadamo se da svjetske boksačke federacije neće napraviti nekakvu iznimku kojom bi Hrgović ostao zakinut. Vrijeme je da ‘‘El Animal‘‘ pokuša osvojiti svjetsku titulu.

Linker
18. svibanj 2024 10:42