K1 i Boks

Usyk se nada posebnom gostu na svom sljedećem meču: ‘Znam da je iscrpljen, ali pozvati ćemo ga na meč‘

S lijeva na desno: Andrij Shevchenko, Volodimir Zelenski, Scott Kelly (astronaut) i Oleksandr Usyk

 Ukraine Presidency via Bestimage/Bestimage/Profimedia
Ponajbolji svjetski boksač uživat će veliku podršku Ukrajinaca u svom sljedećem nastupu

Interesantan potez najavio je Usykov promotor Alex Krassyuk prije nekoliko dana. Iako su prvotno planirali zakazati meč između Usyka i Daniela Duboisa za 12. kolovoza (osmi mjesec), Ukrajinci su se predomislili i sada ciljaju na 26. kolovoza (osmi mjesec).

Naime, 24. kolovoza obilježava se Dan nezavisnosti u Ukrajini, Usyk i njegov promotor žele iskoristiti taj datum kako bi napravili što bolju atmosferu na samom meču. Usyk i Dubois boksati će u Wroclawu na nogometnom stadion pred više od 20 tisuća ljudi, a Wroclaw je grad u kojem živi više od 150 tisuća Ukrajinaca.

Nema sumnje da će Usyk uživati veliku podršku svojih sunarodnjaka, a neporaženi ukrajinski teškaš mogao bi uživati i podršku Volodimira Zelenskog, predsjednika Ukrajine. Usyk je u razgovoru s Przemyslavom Osiakom otkrio kako će Zelenski dobiti službenu pozivnicu za gostovanje na borbi između Usyka i Duboisa.

‘‘Sigurno je da ćemo uputiti poziv Volodimiru Zelenskom, ako on bude imao vremena. Razumijemo da je zaposlen gotovo 24 sata dnevno. S predsjednikom sam se našao u nekoiko navrata i osobno sam se uvjerio u njegovu iscrpljenost. Možda to ne pokazuje, ali vidljivo je da radi prekovremeno. Ako ima vremena za doći na meč, možda njegov dolazak ne bude službeno obznanjen? Možda on bude sjedio negdje ‘sa strane‘, potajno. Ali poznavajući Volodimira Zelenskog, ako dođe na meč, uzet će mjesto u prvom redu.‘‘. rekao je Usyk.

Kao što smo ranije spomenuli, Usyk će boksati u Poljskoj, a jedan od razloga jest taj što mnoštvo Ukrajinaca stanuje u Wroclawu. Još prije ruske invazije na Ukrajinu, u Wroclawu je stanovalo preko 50 tisuća Ukrajinaca, a nakon iseljavanja zbog ratnog stanja, brojka je osjetno veća. Usyk se raduje jer će boksati u Poljskoj pred takvom podrškom navijača.

‘‘Bit će to velik event i drago mi je da će održati na ovaj način. Još prije nego smo dobili licitaciju honorara, rekao sam svom promotoru Alexanderu Krassyuku da bi meč u Poljskoj mogao biti dobra ideja. Ovo je država koja je bliska Ukrajini, imamo dobre odnose i to jako pomaže mojoj domovini. Kad se ispostavilo da je Alexander Krassyuk već razgovarao s Andrzejom Wasilevskim (poljski promotor) oko organiziranja meča u Poljskoj, ja sam se samo nasmijao i rekao: ‘Odlično!‘‘‘, dodao je Usyk.

Linker
14. travanj 2024 16:02