K1 i Boks

Pomiče se datum meča između Usyka i Duboisa: ‘Ovo je perfektan datum i nismo ga mogli propustiti‘

Oleksandr Usyk

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Usykov promotor pojasnio je zašto pomiču datum

Prije nešto više od tjedan dana održala se licitacija honorara za meč između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa. Prava na organizaciju meča dobio je Usykov promotor Alex Krassyuk, a on je s ponudom od 8 milijuna američkih dolara nadjačao ponudu Franka Warrena (5,6 milijuna američkih dolara).

Usyku će pripasti 75 posto ukupnog honorara (6 milijuna dolara), dok će Dubois dobiti manji dio, odnosno dva milijuna američkih dolara. Nedugo nakon licitacije honorara, 12. kolovoza (osmi mjesec) spominjao se kao najizgledniji za održavanje ovog meča, a borba bi se trebala održati u Poljskoj, točnije u gradu Wroclawu.

Alex Krassyuk jučer je otkrio kako će meč ipak biti pomaknut na nešto kasniji datum, ali ne pretjerano kasniji. 26. kolovoza novi je datum na koji cilja Usykov promotor, a Dan nezavisnosti u Ukrajini (24. kolovoza) jedan je od razloga zbog kojeg Krassyuk pomiče ovaj meč.

‘‘Wroclaw je dom mnogim Ukrajincima. Borba će se održati na stadionu koji ima kapacitet 24 tisuće gledatelja. Morali smo promijeniti datum s 12. kolovoza na 26. kolovoza, zato što je tada Dan nezavisnosti u Ukrajini (24.8.). To je perfektan datum za meč protiv Duboisa i nismo ga mogli propustiti.‘‘, rekao je Krassyuk.

Deset posto ukupnog stanovništva u Wroclawu činili su Ukrajinci, a nakon početka rata između Rusije i Ukrajine, ta broj popeo se na oko 25 posto. Dakle, četvrtinu ukupnog broja stanovnika u tom gradu čine Ukrajinci, a radi se o gradu koji broji oko 675 tisuća stanovnika. Dakle, preko 150 tisuća Ukrajinaca trenutno živi u Wroclawu i za očekivati je da će Usyk uživati sjajnu podršku s tribina. Ukrajinci će biti pod dodatnim nabojem zbog Dana nezavisnosti i Dubois će se osjećati kao da boksa na gostujućem terenu.

Linker
09. travanj 2024 05:55