K1 i Boks

Usyka ne zanimaju Furyjeve uvrede: ‘Razumio sam sve što je govorio, samo me nije briga‘

Usyk i Fury

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Rekao je da ga ‘‘trash talk‘‘ ne zanima, motiviraju ga velike borbe i teški protivnici

Početkom ovog mjeseca Tyson Fury je rutinski pobijedio Dereka Chisoru po treći put, a bio je to jedan od uistinu najnepotrebnijih mečeva u teškoj kategoriji unazad dugo vremena. Furyjevi promotori su to opravdali riječima kako samo žele da Tyson ostane aktivan za nešto veće.

To nešto veće je naravno borba protiv Oleksandera Usyka koji je dvaput porazio Anthonyja Joshuu i uzeo mu i obranio WBA, WBO, IBF i IBO titule u teškoj kategoriji. S obzirom da je Fury vlasnik WBC titule, borba za ujedinjenje je jedina logična opcija.

Nakon same pobjede Usyk se popeo do ringa, a do njega je došao Fury te ga je počeo vrijeđati na što je Usyk ostao hladan, a jučer su ga pitali kako te uvrede utječu na njega.

‘‘Neki kažu da je bolje ne razumjeti što Fury govori. Ali ja sam sve razumio, ali jednostavno me nije briga. Mene takve stvari ne motiviraju. Fury me je vrijeđao, ali ja znam što trebam činiti u ringu. Ako budem obraćao pažnju na svakoga tko me pokušava uvrijediti, samo bih hranio bijes. Bijes vam ne pomaže kada se borite, samo vam otežava.‘‘, rekao je Usyk na svom YouTube kanalu.

Na kraju je rekao kako je ono što ga motivira veličina same borbe protiv Furyja, a bila bi to najveća borba za boks unazad dugo vremena. Pobjednik bi ujedinio sve titule u teškoj kategoriji, a menadžeri ova dva boksača su potvrdili kako se već uvelike radi na dogovoru tog spektakla.

Linker
20. travanj 2024 06:51