K1 i Boks

Usykov menadžer komentirao novi datum meča protiv Furyja: ‘Ako se borac ne želi boriti, ne možete ga natjerati‘

Alexander Krassyuk i Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Furyju sada prvo treba nekoliko tjedana za oporavak, a tek onda može početi razmišljati o kampu i novim pripremama

Fury i njegov tim su dosta ambiciozno najavili da će se borba protiv Usyka održati 23.12. ove godine, odnosno dva mjeseca nakon meča protiv Francisa Ngannoua. Međutim, Francis im je planove poremetio te je Fruyju nanio dosta štete, tako da im nije preostalo ništa drugo nego objaviti da od tog datuma neće biti ništa.

Drugi ili treći mjesec se čine kao dosta realnije opcije, a sama činjenica da je Fury objavio taj datum govori koliko je podcijenio Francisa. Borba je sada morala biti pomaknuta, a na cijelu je situaciju jučer reagirao i Usykov menadžer, Alexander Krassyuk:

‘‘Nama je u ugovoru pisalo 23.12. Ali zdrav razum je prevladao, svi smo vidjeli razlog. Ako se borac ne želi boriti, vi ga ne možete natjerati. Možete ga tužiti, možete izložiti neke argumente. Možete činiti što god želite. Ali, ukoliko se borac ne želi boriti, jednostavno ga ništa neće natjerati da to učini‘‘, rekao je Krassyuk za Boxing News.

‘‘Mi ćemo radije ostati opušteni i fleksibilni. Što se tiče novog datuma, već smo ga odredili. Ciljali smo na drugi dio drugog mjeseca. Sljedećeg tjedna ćemo ga i objaviti. Barem se nadam‘‘, dodao je.

Definitivno nema smisla da se Fury bori idućega mjeseca nakon onakvog rata s Ngannouom, a u drugom ćemo mjesecu zasigurno gledati bolji meč nego što bi bio u dvanaestom. Furyju sada prvo treba nekoliko tjedana za oporavak, a tek onda može početi razmišljati o kampu i novim pripremama. Drugi mjesec ionako nije toliko daleko, tako da nećemo ostati uskraćeni za veliko boksačko uzbuđenje.

Linker
04. svibanj 2024 20:20