K1 i Boks

Bivši protivnik Filipa Hrgovića želi se boriti s Joshuom: ‘Pošaljite mi ugovor, ne bojim se nikoga!‘

Anthony Joshua

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Već su se borili, mjesto radnje bio je London, Olimpijske igre 2012. godine

Kineski div u teškoj kategoriji Zhilei Zhang spreman je i voljan se boriti protiv Anthonyja Joshue. Ovo bi im bio drugi susret imajući na umu da je Joshua pobijedio Zhanga odlukom sudaca na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Bivši protivnik Filipa Hrgovića imao je sjajnu 2023. nakon uzastopnih pobjeda u prekidima nad osvajačem srebrne olimpijske medalje Joeom Joyceom. Jedini poraz u karijeri ima upravo od "El Animala", a ova dva trijumfa učinila su ga obveznim WBO-ovim izazivačem za Oleksandra Usyka. Joshua je ove godine upisao dvije pobjede, odlukom sudaca nad Jermaineom Franklinom i nokaut protiv Roberta Heleniusa.

Britanska superzvijezda nadala se povratku prije kraja godine, u obračunu s bivšim WBC prvakom Deontayem Wilderom. Ti su planovi naišli na nekoliko prepreka - nakon nekih neočekivanih promjena u upravljanju grupom koja vodi boksački savez u Saudijskoj Arabiji. Skupina o kojoj je riječ ulagala je novac za organiziranje borbe na Bliskom istoku.

Joshua se još uvijek nada da će se ponovno boriti u nadolazećim mjesecima - i želi se boriti protiv vrhunskog protivnika ako rasprave o Wilderu potpuno propadnu. Da je ugovor stavljen na stol, Zhang bi potpisao za borbu ako bi uvjeti bili prihvatljivi.

"To je definitivno opcija za mene. Čuli ste Anthonyja da kaže da postoje opcije, ali je li on ozbiljan? Pošaljite ugovor i ako sve bude dobro, odmah ću ga potpisati", rekao je "Big Bang" za Metro.

Zhang je vrlo zainteresiran vidjeti što će se dogoditi s Usykovom sljedećom borbom, koja bi trebala biti neosporan obračun s WBC prvakom u teškoj kategoriji Tysonom Furyjem.

"Trenutno još uvijek gledamo što će se dogoditi s ujedinjenjem, jer to nadjačava sve. Moramo vidjeti što će se dogoditi s tim, ali kad se to dogodi, definitivno ću iskoristiti svoju obaveznu poziciju izazivača. Opcije su otvorene i još uvijek postoje. Ali za mene i moj tim, gledamo najbolja imena. Gledamo Furyja, Usyka, Joshuu, Wildera. Međutim, ako ne žele prihvatiti izazov ili žele pobjeći od mene, to je druga priča. Onda idemo na boksače kao što su Parker, Ortiz, Chisora, Dubois. Sve je moguće, ne bojim se nikoga. Trenutno su mi cilj veća imena", zaključio je.

Linker
11. svibanj 2024 15:06