K1 i Boks

Usykov menadžer o ključnoj razlici između Ukrajinca i Furyja: ‘To je njegovo najjače oružje, to ga čini velikim‘

Oleksandr Usyk

 JANEK SKARZYNSKI/AFP/PROFIMEDIA Janek Skarzynski/afp/profimedia
Aleksander Krassyuk istaknuo je segment za kojeg smatra da najviše razlikuje njegovog pulena od ‘Gypsy Kinga‘

Nakon brojnih peripetija i dviju odgoda, boksačka publika diljem svijeta 18. bi svibnja konačno trebala doći na svoje i svjedočiti obračunu dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Sukladno tome, javnim se prostorom proteklih tjedana množe brojne analize, prognoze i opaske povezane s predmetnom borbom, a u raspravu se sada uključio i Usykov menadžer Aleksander Krassyuk, te istaknuo ključnu razliku između svog pulena i "Gypsy Kinga".

"Mogu vam otkriti koja su njegova tajna oružja, no jedini je problem je što zapravo i nisu tajna. Njegova oružja su njegov um, njegovo srce, iskustvo i boksačke vještine", rekao je Krassyuk u razgovoru za Sky Sports pa naglasio: "Glavna stvar koja ga razlikuje od Furyja je njegova disciplina. To je ono što ga čini velikim i to je njegovo najjače oružje".

Teško je ne složiti se s Krassyukom po pitanju discipline svojstvene Usyku, dok je Fury, s druge strane, mnogo puta tijekom svoje karijere pokazao kako mu disciplina i samokontrola baš i nisu najjače strane. Ulog je sada, u ovom slučaju, monumentalan, te je dojam kako je WBC-ov prvak pripremnom procesu ipak pristupio maksimalno ozbiljno, te kako ćemo u Rijadu obojicu glavnih aktera gledati u optimalnom izdanju. Čija će ruka, na koncu, biti podignuta, i tko će biti prvi apsolutni prvak "heavyweighta" nakon 1999. godine i Lennoxa Lewisa, međutim, tek nam ostaje za vidjeti.

Linker
01. svibanj 2024 20:33