K1 i Boks

Usykov promotor: ‘Ako Fury dopusti da se borba ne održi, to će mu biti najveća životna greška‘

Tyson Fury 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Krassyuk smatra kako je to nešto što svi fanovi boksa žele gledati, ali je Fury ipak taj koji borbu sabotira

Bili smo vrlo blizu boksačkog meča kojeg bi vjerojatno svaka osoba na svijetu željela gledati. Radi se naravno o meču za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji između Furyja i Usyka, no pregovori su se raspali zbog Furyjevih zahtjeva koje je jednostavno bilo nemoguće ispuniti.

Tako smo još jednom ostali uskraćeni za jedan boksački spektakl, iako se vrlo vjerojatno svi nadamo da ćemo ga jednom konačno i gledati. Usykov promotor Alexander Krassyuk smatra da će Furyjeva životna pogreška biti ukoliko dopusti da se meč uistinu nikad ne održi:

‘‘Ja bih to kao boksački fan želio gledati. Kao Usykov promotor, želio bih to učiniti. Kao obični Ukrajinac, volio bih vidjeti svog sunarodnjaka kako postaje neosporeni prvak i u drugoj kategoriji. S naše strane je sve plus. No, svi mi znamo da je Tyson Fury kompleksna ličnost. Vjerojatno nikoga nije iznenadilo što se borba nije dogodila, a to je zbog njegovog ponašanje posljednjih 10 godina‘‘, rekao je Krassyuk za BT Sport.

‘‘On je WBC prvak i da, ima pravo raditi što god želi. Ali na kraju dana, on je i profesionalni boksač. Njegova glavna zadaća je nastupati za boksačke fanove. To je razlog zbog kojeg mislim da bi, ukoliko se ova borba ne organizira, to bila najveća pogreška u profesionalnoj boksačkoj karijeri‘‘, dodao je.

34-godišnji Fury i dalje čeka protivnika. Konstantno se pojavljuju tračevi kako je dogovorena borba protiv Andyja Ruiza, a govorilo se čak i o Kubratu Pulevu. Kako god, ono što nas zanima jest borba protiv Usyka, a nadamo se kako pregovori nisu nepovratno propali.

Linker
24. travanj 2024 17:21