K1 i Boks

Usykov menadžer otkrio gdje bi Usyk i Dubois mogli boksati: Lokacija je poprilično iznenađujuća

Oleksandr Usyk

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Alex Krassyuk trenutno je u pregovorima oko lokacije za novi meč Oleksandra Uskya

Već neko vrijeme je poznato da će Oleksandr Usyk svoj sljedeći nastup odraditi protiv Britanca Daniela Duboisa. Odmah nakon što su propali pregovori između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, Ukrajinac se okrenuo pregovorima s WBA-ovim obveznim izazivačem za svjetsku titulu.

Taj status trenutno nosi Daniel Dubois, a boksačima, odnosno njihovim predstavnicima preostalo je dogovoriti se oko uvjeta i ostalih tehnikalija. Zasad još uvijek nemamo datum, niti lokaciju borbe, ali Usykov menadžer Alex Krassyuk dao je ponešto interesantnih informacija.

Prema Krassyuku, meč će se održati tijekom ljeta, ali vrlo je interesantna potencijalna lokacija na kojoj bi se Dubois i Usyk mogli boriti. Ne radi se o Velikoj Britaniji, niti o Saudijskoj Arabiji, nego o Poljskoj. Krassyuk je u pregovorima s Knockout Promotionsom, a radi se o promotorskoj kući koja je organizirala meč između Alena Babića i Lukasza Rozanskog.

‘‘Nalazim se s mojim bratom Andrzejom Wasilewskim kako bismo prodiskutirali opcije o ugovaranju meča između Duboisa i Usyka u Poljskoj.‘‘, rekao je Krassyuk putem svojih društvenih mreža.

Bila bi to jako velika stvar za Poljake, jer tri svjetske titule bit će ulog u meču između Duboisa i Usyka. Ukrajinac trenutno drži WBA, IBF i WBO titule svjetskog prvaka u svom vlasništvu, a kako sada stvari stoje, nije isključeno da će ih braniti upravo u Poljskoj.

Knockout Promotions kuća nije se naročito iskazala u organizaciji meča između Alena Babića i Lukasza Rozanskog, ali ne sumnjamo da bi se puno više potrudili za dolazak Oleksandra Usyka u njihovu domovinu.

Linker
20. travanj 2024 00:41