K1 i Boks

Usykov promotor otkrio koliko bismo dugo još mogli gledati prvaka: ‘Jedini problem bi mogao biti zdravlje‘

Alexander Krassyuk i Oleksandr Usyk 

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bilo bi lijepo Usyka gledati na boksačkoj sceni još nekoliko godina, a prije svega toga ga sada čeka Tyson Fury

Prvaka Oleksandra Usyka uskoro čeka novi izazov i meč za apsolutnog prvaka teške kategorije protiv Tysona Furyja, a pobjedniku će to definitivno biti kruna karijere i borba kojom će ispisati povijest boksa. Drugi mjesec se približava, tako da nećemo toliko dugo čekati na ovaj povijesni okršaj.

Ovaj meč, ali i revanš koji će uslijediti bi mogao biti ujedno i oproštajni za nekog od navedene dvojice. Premda ima 36 godina, Usykov menadžer Alexander Krassyuk jučer je rekao kako Usyk ima još nekoliko godina borbe na teškaškom vrhu.

‘‘Trenutno ima 36 godina i barem tri godine na samom vrhu. Jedini problem bi mogao biti zdravlje. Njegovo tijelo je i dalje spremno za borbu, tako da ne mislim da će odustati. Da vam nešto kažem, povezan sam s njim još od njegove prve profesionalne borbe 2013. godine. Njegov duh nikada nije doživio mirovinu i možete samo zamisliti koliko bi to bilo teško za njega‘‘, rekao je Krassyuk za Betway.

‘‘Sjećam se kako se Vitali Klitschko umirovio, a onda se vratio i osvojio WBC pojas. Razlog nije bio novac nego to što mu nedostaje sport. Političar je i biznismen, te iako ima preko 50 godina, i dalje mu nedostaje sport. Još uvijek trenira, tako da u Vitaliju vidim inspiraciju‘‘, dodao je.

Bilo bi lijepo Usyka gledati na boksačkoj sceni još nekoliko godina, a prije svega toga ga sada čeka Tyson Fury. Vjerojatno za obojicu puno toga ovisi o ishodu ovog meča, a zatim i revanša koji će uslijediti.

Linker
07. svibanj 2024 15:44