K1 i Boks

‘Fanovi žele gledati meč s Wilderom, no ako pobijedi Wallina - Joshua će se okrenuti Hrgoviću i tituli‘

Filip Hrgović i Anthony Joshua

 PRProfimedia
Dev Sahni vjeruje kako će ‘AJ‘, ukoliko uspješno ispuni predstojeći zadatak u Rijadu, tražiti napad na IBF-ov pojas

Anthony Joshua 23. će prosinca na velikoj priredbi u Rijadu odmjeriti snage sa švedskim teškašem Ottom Wallinom. Na istom "eventu", Filip Hrgović će ući u ring s pomalo zaboravljenim Australcem Markom de Morijem, a upravo bi pobjednici ova dva meča, sukladno pozicijama na IBF-ovoj teškaškoj ljestvici, sljedeće godine mogli odmjeriti snage u meču za IBF-ovu titulu, koja će ostati upražnjena ukoliko Oleksandr Usyk i Tyson Fury aktiviraju klauzulu o revanšu.

Oko navedenog scenarija vlada svojevrsna polarizacija u boksačkoj javnosti; jedan dio, naime, vjeruje kako će Joshua, ako pobijedi Wallina i dođe na drugu poziciju IBF-ove "heavyweight" ljestvice, doista napasti pojas, odnosno prvog na tablici, obveznog izazivača Hrgovića (koji ne bi trebao imati problema u meču s De Morijem), dok je drugi dio uvjeren kako će se "AJ" ipak fokusirati na lukrativnu borbu s Deontayeom Wilderom (koji se, pak, na priredbi u Rijadu bori s Josephom Parkerom). Brojni akteri boksačkog svijeta posljednjih su dana iznijeli svoje mišljenje o tome kako bi se situacija mogla razviti, a među posljednjima je to učinio prvi čovjek medijskog odjela Queensberry Promotionsa, voditelj i reporter Dev Sahni.

Na pitanje smatra li da će se, ako obojica pobjede 23. prosinca, Joshua boriti s Wilderom ili će ipak napasti IBF-ovu titulu, Sahni je za Seconds Out odgovorio:

"Volio bih vidjeti borbu s Wilderom, želim gledati tu borbu već godinama unazad, ali tu je i smjer prema IBF tituli koji će biti primamljiv za Joshuu i njegov tim. Ako pobijede Wallina, moći će se boriti s Hrgovićem za potencijalnu upražnjenu titulu i to će biti primamljivo za njih, a razumijem i zašto bi radije odabrali taj meča nego onaj s Wilderom. Fanovi žele vidjeti borbu s Wilderom i ne znam što će Joshua i njegov tim točno odlučiti, ali vjerujem da će se, ako pobijedi Wallina, okrenuti borbi s Hrgovićem".

Linker
26. travanj 2024 13:31