K1 i Boks

VanZant se teško pomirila s porazom: ‘Rekla sam suprugu da se više ne želim boriti‘

Austin Vanderford i Paige VanZant
 Instagram
Neočekivan poraz doveo je kod Paige VanZant do podijeljenih osjećaja

Veliku priliku pružila je Bare Knuckle Fighting Championship promocija svojoj novoj zvijezdi, Paige VanZant. Izuzetno popularna borkinja predvodila je najveću BKFC priredbu do sada, a protiv sebe je imala boksačicu koja svojim dosadašnjim rezultatima potvrđuje da je kvalitetom čisti prosjek. Sve je bilo spremno za slavodobitni početak karijere u novoj promociji. No, dogodilo se suprotno. Koliko god Britain Hart bila prosječna, u pravom boksačkom meču bila je bolja od VanZant te je odnijela pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Imala je VanZant svojih trenutkaa, broj pogođenih udaraca bio je podjednak s obje strane, no udarci njene protivnice bili su efektniji i konkretniji.

Nakon takvog poraza, koji je ujedno i znak da puno toga nije štimalo, Paige se nije bilo lako obratiti javnosti. Zapravo, nije bilo lako prihvatiti sam poraz i došlo je do osobnog preispitivanja, što je inače uobičajeno u takvim situacijama. Po prvi put sama je sebe upitala treba li nastaviti s tim što radi.

"Najveći test hrabrosti je suočavanje s porazom bez da izgubiš srce. Prošle noći rekla sam svom suprugu da se više ne želim boriti. No, čim su te riječi napustile moje usne sam znala da to nije istina. Ja sam borac i to je ono kako živim. Gubitnici se predaju nakon što padnu, pobjednici nastavljaju dok ne uspiju. Ova borba za mene je bila škola i iskustvo. Tajming i distanca je nešto što tek moram na pravi način upoznati. No, osjetila sam dobro posljednju rundu, bila je to moja najbolja runda i bit će mi temelj na kojem ću nastaviti. Sretna sam što nastupam za najbolji tim na svijetu i poradit ćemo na mojim greškama. Hvala mojoj protivnici na borbi i čestitam joj na pobjedi. Nekako vjerujem da ćemo se ponovno susreti", napisala je Paige na Instagramu.

Promocija joj je također pružila podršku i najavila skorašnje nove ispite za nju. Uostalom, ako je istina ono što je Paige prije nekoliko dana navela, vjerojatno ima oko 400 tisuća razloga odraditi još koju borbu. Naime, navela je kako po ugovoru upravo toliku svotu dolara zaradi jednom BKFC borbom. To je deset puta više nego što je po ugovoru dobivala za nastup u UFC-u.

Linker
25. travanj 2024 18:43